Coaliţia de guvernare a decis, în şedința de marţi, 25 februarie, să susţină revocarea din funcţie a preşedintelui AEP, Toni Greblă.
Coaliţia a decis să susţină revocarea din funcţie a preşedintelui AEP, Toni Greblă. Astfel, în Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului vor începe procedurile de revocare a lui Toni Greblă.
„O veste bună… Vom face curățenie la AEP. România are nevoie de instituții care să își îndeplinească misiunea cu bună credință, transparență, profesionalism și echidistanță”, a scris pe rețelele de socializare Ciprian Ciucu, primar al Sectorului 6 și prim-vicepreședinte în PNL.
Citește și: SONDAJ Nicuşor Dan, favorit în turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2025. Cine ar câştiga în primul tur
Liderii coaliției de guvernare au decis, astăzi, 25 februarie, în ședință, revocarea lui Toni Greblă din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente. Ulterior, Toni Greblă a vorbit despre revocare, subliniind că nu a fost înștiințat cu privire la aceasă decizie.
”Eu aș vrea să vă spun că nu am primit nicio informație despre faptul că s-ar intenționa revocarea președintelui AEP. În ceea ce mă privește, consider că nici nu ar fi posibil, deoarece suntem în perioada electorală și astfel de modificări nu fac decât să șubrezească contribuția AEP la desfășurarea alegerilor”, a declarat acesta pentru Realitatea Plus.
Întrebat dacă a deranjat pe cineva în ultima perioadă, Toni Greblă a răspuns: ”Autoritatea Eletorală Permanentă are multiple atribuții, inclusiv activitatea de verificare a cheltuielilor făcute de competitorii politici în campaniile electorale Nu comentez mai mult”.
”Nu comentez acest zvon, după ce el va fi confirmat o să am și eu o explicație, pentru că din punctul meu de vedere, al AEP, din punct de vedere al instituțiilor statului care au contribuit la realizarea alegerilor, din punct de vedere tehnic, AEP și-a îndeplinit toate atribuțiile care le-a avut în desfășurarea unui scrutin, fără greșeală”, a mai spus el.
Mai mult, acesta a explicat că procedura de revocare a președintelui Autorității Electorale Permanente este una complexă, iar pentru demararea ei este nevoie de motive solide.
”Procedura de revocare a președintelui AEP se desfășoară în plenul reunit al celor două Camere, după ascultarea poziției președintelui și evident, trebuie să existe motive temeinice, justificate, pentru a solicita revocarea unui mandat în perioada electorală”, a mai adăugat Toni Greblă.
Citește și: USR nu votează moţiunea de cenzură depusă de AUR, POT şi SOS, şanse ZERO să treacă