Top 10 alimente care te ajută să slăbești, fără să te infometezi. Au „zero calorii”

Nutriționiștii recomandă alimentele sărace în calorii dacă vrei să slăbești ș, în același timp, țin și de foame. Mai mult de cât atât, pot fi consumate în cantitate nelimitată, pentru că au zero calorii. Multe dintre ele sunt pline de nutrienți esențiali care vă hrănesc organismul în timp ce pierdeți kilogramele.
Alina Costache
17 oct. 2024, 23:25
Top 10 alimente care te ajută să slăbești, fără să te infometezi. Au
Top 10 alimente cu "zero calorii"

Alimente cu „zero calorii” se referă la cele foarte sărace în calorii, care pot contribui la pierderea în greutate şi, de asemenea, la reglarea apetitului. Un studiu publicat în 2020 în Nutrients spune că aceste alimente sunt de obicei bogate în fibre și în apă, ceea ce înseamnă că durează mai mult să fie digerate, ceea ce poate da senzaţia de saţietate o perioadă mai lungă de timp, potrivit eatthis.

Destini Moody, dietetician sportiv, recomandă adăugarea acestora în meniul săptămânal. Dincolo de beneficiile lor pentru pierderea în greutate, aceste alimente cu conținut scăzut de calorii sunt adesea bogate în vitamine, minerale și antioxidanți care susțin diverse funcții corporale, inclusiv digestia, sănătatea imunitară și producția de energie.

Citește și: Profesorul Vlad Ciurea, despre efectele miraculoase ale mierii. Ce alte alimente trebuie să introducem în alimentație

Top 10 alimente cu „zero calorii”

1. Ardeiul gras este sărac în calorii , având doar 31 de calorii pentru o porție de 100 de grame. Conținutul ridicat de apă și nivelul bogat de vitamina C îl fac să fie o alegere foarte bună pentru a vă ține sub control aportul caloric. În plus, un ardei gras conține 169% din doza zilnică de vitamina C, vitamina B6, potasiu, acid folic, vitamina E, vitamina A etc.

Ardeii grași sunt un adaos excelent la mese precum salatele sau omletele, deoarece adaugă o cantitate destul de mare de volum, ajutându-vă să vă simțiți sătui în timp ce încercați să pierdeți în greutate”, spune Destini Moody.

2. Salsa este un condiment aromat care are un impact puternic fără calorii suplimentare, oferind doar șase calorii pentru două linguri.
Este, de asemenea, recomandată de nutriţionişti ca o alternativă la sosurile cu un ridicat conţinut caloric precum cele BBQ sau maioneze.

3. Oțet din cidru de mere este mai mult decât un tonic de sănătate la modă, fiind recomandat persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus, pentru conţinutul caloric scăzut, de doar două calorii per lingură.

Spre deosebire de oțetul alb, oțetul de cidru de mere are o aromă ușor dulce. Amestecaţi puţin oțetul de cidru de mere cu o linguriță de miere și un pic de muștar Dijon pentru o vinaigrette de casă pe care o puteți folosi pe salate sau ca dip pentru legume, care este foarte săracă în calorii, dar are multă aromă”, recomandă nutriţionistul.

4. Morcovi mici. Cu doar 35 de calorii la 100 de grame, morcovii mici sunt o gustare satisfăcătoare, care poate să taie foamea şi, în acelaşi timp, să vă ajute să nu depăşiţi aportul caloric zilnic.

5. Murăturile sunt o gustare surprinzător de săracă în calorii, cu doar 14 calorii la 100 de grame. În plus, fie că vorbim de castraveţi, conopidă, gogone sau varză, acestea ajută la creşterea imunităţii și la protejarea florii intestinale, deoarece conţin bacterii vii şi au conţinut probiotic.

6. Muștarul are doar nouă calorii pe lingură, muștarul este o alternativă hipocalorică la condimentele mai grele precum maioneza și ketchup-ul.

Merită să vă mutați atenția asupra includerii muștarului în Rolodex-ul de condimente dacă încercați să pierdeți în greutate”, recomandă Destini Moody.

7. Ciupercile se pot prepara în mai multe moduri și sunt de asemenea, foarte sărace în calorii, cu doar 15 calorii per cană. În schimb, sunt bogate în antioxidanți, fibre, minerale și vitamine din complexul B.

Deci, dacă faceți un sos de carne pentru paste, de exemplu, puteți reduce cantitatea de carne pe care o folosiți și o puteți înlocui cu ciuperci tocate”, mai spune nutriţionistul.

8. Căpşunile sunt adesea catalogate de dieteticieni drept „bomboanele naturii” şi reprezintă o opțiune delicioasă pentru a vă satisface pofta de dulce, conţinând doar 23 de calorii pe jumătate de cană.
Nu doar că au un gust uimitor, dar sunt și bogate în antioxidanți, precum vitamina C, dar și în nutrienți cheie, precum fibrele și acidul folic, iar studii recente afirmă că ajuntă inclusiv la sănătatea creierului.

9. Sfecla are doar 29 de calorii pe jumătate de cană. Și, conform cercetărilor, este plină de nitrați sănătoși peNuntru inimă care pot stimula sănătatea cardiovasculară.

10. Varza kale este adesea considerată un superaliment şi conține doar șapte calorii per cană.

Există un motiv pentru care varza kale apare frecvent în dietele pentru pierdere în greutate. Prepararea propriilor chipsuri de varză acasă este, de asemenea, o alternativă bună pentru chipsurile de cartofi, dacă aveți vreodată nevoie de o gustare târzie”, spune Destini Moody.

DailyBusiness
Ciolacu garantează intrarea sigură a României în Schengen terestru până la finalul lui 2024!
Spynews
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Bzi.ro
Mario Fresh o înșela pe Alexia Eram? Ce a putut face artistul
Fanatik.ro
Zodiile pe care le lovește Cupidon toamna aceasta. Urmează cea mai romantică perioadă pentru ele
Capital.ro
S-a pus limită la bani. Cine depășește 160 de euro trebuie să declare la vamă
Playtech.ro
Doamne, cât de bine poate să arate Cher la 78 de ani! A ȘOCAT pe toată lumea, e SUPERBĂ
DailyBusiness
Românii vor beneficia curând de Autostrada Ford: 80.000 litri de combustibil consumați zilnic pe tronsonul 4!
Adevarul
Șerpi de doi metri lungime au invadat Marea Britanie, trăind în poduri și pereți. De ce comportamentul reptilelor este „neobișnuit”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
EXCLUSIV! Primele declarații ale lui Babs, după ce Dorian Popa a fost surprins de paparazzii Spynews.ro cu noua iubită!
Spynews
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Evz.ro
Fără plafonări! Asociația marilor magazine - AMRCR - respinge măsurile de tip comunist
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Breaking News | Liderul politic Hamas, Yahya Sinwar, ar fi fost ucis de armata israeliană
Cancan.ro
Copiii milionarului Adrian Marțian au fost găsiți! Ireal unde se aflau cei 3 frați în tot acest timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Vestea serii despre Maria Ciobanu. Ionuț Dolănescu a făcut anunțul trist
StirileBZI
Cine va primi ajutorul de încălzire în 2024: Ce condiții trebuie să îndepliniți
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...
substantial.ro
Moartea liderului Hamas, Yahya Sinwar, confirmată de Israel: Netanyahu promite continuarea operațiunilor militare
MediaFlux
Se dau 25.000 de LEI PENSIE LUNARĂ pentru români! EXISTĂ o CONDIȚIE
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Trupe de legendă: Jethro Tull și revoluția folk-ului progresiv