10. Animalele robotice
Ai spune că sunt mai potrivite într-o grădină zoologică decât într-un război, dar în realitate cererea pentru ele în zonele de luptă este foarte mare. Practic, ele abia aduc cu animalele reale, fiind structuri metalice dure. Oamenii de ştiinţă au dezvoltat două animale robotice, un catâr şi un ghepard, fiecare cu funcţii distincte. Catârul robotic are rolul de a transporta obiecte grele pe teren accidentat, unde vehiculele obişnuite nu se pot deplasa. El nu are cap, dar i-au fost ataşate urechi, pentru a putea răspunde la comenzile verbale, şi ochi, pentru a se deplasa pe cont propriu. Ghepardul robotic se deplasează şi el pe orice tip de teren, cu o rapiditate chiar mai mare decât a ghepardului real. Structura metalică a corpului său este aproape indestructibilă, el deplasându-se în zonele de război şi având preponderent misiunea de a transmite mesaje de la o divizie la alta.
9. Taser Shockwave
Este o armă folosită pentru controlul mulţimilor. Existenţa sa a fost făcută publică în 2008, iar de atunci a fost folosită în mod frecvent. Este formată dintr-o reţea de unităţi electronice, iar odată activate ele emit o undă de şoc care poate asoma mulţimea fără contact direct, ceea ce le face înspăimântător de eficiente. Taser Shockwave poate electrocuta mulţimea aflată la peste 7 metri distanţă, fiind astfel foarte utilă în reprimarea revoltelor. Dispozitivul poate crea o adevărată barieră electrică şi poate fi montat pe orice vehicul.
8. Insectele spion şi păsările dronă
Cei care le-au creat spun că ele pot vedea totul. Guvernele au investit zeci de milioane de dolari pentru a crea drone spion camuflate în dispozitive asemănătoare păsărilor. Aceşti roboţi zburători sunt dotaţi cu camere mici, care transmit fluxuri video pentru spionii aflaţi la distanţă. Se speră că aceste păsări spion vor fi foarte eficiente în teatrele de război, fiind cel mai bun mod de a obţine informaţii, inclusiv de la întâlniri secrete. De asemenea, ele pot fi utilizate şi în zone unde se produc, de exemplu, dezastre chimice, acolo unde oamenii nu pot pătrunde din cauza radiaţiilor sau, mai mult, pot preveni astfel de catastrofe. Nu există rapoarte care să ateste că aceste „păsări” au fost trimise în vreo misiune, dar tehnologia pare să funcţioneze.
7. PETMAN
Este acronimul de la Protection Ensemble Test Mannequin şi este un robot folosit pentru a testa echipamente noi pentru personalul militar. PETMAN poate merge şi îşi poate mişca mâinile şi arată surprinzător de uman atunci când se mişcă. De altfel, când PETMAN este lăsat în mijlocul unei mulţimi este imposibil să-l deosebeşti de oameni.Sunt speculaţii că de fapt rolul real al lui PETMAN nu este acela de a testa haine, ci de a fi trimis în război, în linia întâi a frontului. El este dotat chiar şi cu simţurile specifice corpului uman, ştiind să reacţioneze corespunzător la ceea ce “vede”, “aude”, “miroase” şi, dacă este cazul, chiar la ceea ce “gustă”.
6. Mantia invizibilă
Ai putea crede că este vorba de “gadget”-ul lui Harry Potter importat în viaţa reală, însă ea nu este cu adevărat o “mantie”, ci mai degrabă un costum militar cu model de camuflaj. Arta camuflării este extrem de importantă într-un război, de ea depinzând dacă un soldat trăieşte sau este împuşcat. Camuflajul în zilele noastre nu este însă chiar atât de avansat şi de ani de zile armatele s-au plâns cu privire la asta. Acum, cu acest nou model de camuflaj soldaţii se amestecă total cu fundalul. Oamenii de ştiinţă au dezvoltat acest nou model după studierea a mii de tipuri de peisaje şi imagini, reduse la pixeli pentru a le imita şi genera noua costumaţie. Acest nou camuflaj include chiar şi fractali vii care imită mediul direct şi e atât de eficient încât este aproape invizibil chiar şi pentru cei care se uită cu atenţie.
5. Active Denial System (ADS)
A fost lansată public în 2008 şi a primit porecla de “America’s Ray Gun”. Dispozitivul reprezintă o combinaţie de matrice radar şi cuptor cu microunde. ADS trage cu un val de unde electromagnetice care sunt absorbite imediat de stratul superior al pielii, frovocând o durere foarte ascuţită. Reacţia inamicilor este atât de puternică, încât îşi abandonează armele şi fac tot posibilul să scape din raza de „prăjire” a dispozitivului. Armata SUA a folosit această armă în Irak, dar după câteva luni ea a fost retrasă în ţară, fără vreo explicaţie. Guvernul federal susţine că ea nu cauzează efecte persistente, dar preocupările sunt legate de posibilele efecte secundare pe termen lung.
4. Puşca PHASR
Este o altă armă concepută să neutralizeze, nu să ucidă. PHASR (Personnel Halting and Stimulation Response) este o puşcă compusă dintr-un tabolou cu laser portabil, care se numeşte Dazzler. Raza laser pe care o generează este capabilă să orbească şi să dezorienteze pe oricine intră în raza ei. Armele care cauzează orbirea au fost interzise prin Protocolul ONU din 1995, însă PHASR cauzează orbirea temporară şi iese, astfel, din sfera de interdicţie. Iniţial, dispozitivele erau montate pe armele soldaţilor americani, dar acum reprezintă o armă în sine.
3. Pistolul care induce convulsii
Desenele animate japoneze au fost cele care i-au inspirat pe americani să dezvolte această armă. Pikachu, personaj din Pokemon, a creat într-un episod din 1997 o succesiune rapidă de flash-uri albastre şi roşii, iar efectele au fost devastatoare asupra telespectatorilor. Aproape 700 de copii au suferit convulsii, ochi iritaţi, au vomitat, etc după ce au urmărit serialul. De la copii de 3 ani şi până la un bărbat de 58 de ani, cu toţii au stat în spital mai mult de 24 de ore cu simptome de epilepsie. Majoritatea copiilor au reacţionat după aproximativ 20 de minute de la începerea filmului, că şi cum un virus cibernetic i-a contaminat pe toţi într-o clipă. Americanii s-au decis astfel să valorifice puterea lui Pokemon şi au căutat o modalitate de a crea un pistol care să inducă o criză atunci când se apasă pe trăgaci. Dispozitivul este conceput pentru a distruge impulsurile electromagnetice puternice, fapt ce cauzează întreruperea controlului muscular voluntar. Se spune că eficacitatea sa nu a fost testată pe oameni, astfel încât nu există informaţii dacă poate ucide pe cineva. Cert este că ea se află în depozitele armatei SUA.
2. ADAPTIV, mantaua care face tancurile să dispară
Fabricat şi patentat în Suedia, dispozitivul interferează cu frecvenţele infraroşii. „Mantaua” are capacitatea de a integra tancul în mediul înconjurător sau de a-l face să pară altceva. Spre exemplu, un tanc poate semăna cu o maşină. Dispozitivul a fost pus la punct în 2013, iar oficialii armatei susţin că până acum nu a fost trimis în zone de conflict.
1. Costumul lui Iron Man
Nu aceasta este denumirea sa oficială, dar acest costum a fost atât de des comparat cu cele purtate de eroii din benzi desenate, încât eroul căruia i s-ar potrivi cel mai bine ar fi Iron Man. TALOS (The Tactical Assault Light Operator Suit), pe numele său oficial, a fost creat de SOCOM şi este un costum plin de metal. Practic, este un exoschelet blindat, care poate induce o rezistenţă supraomenească, răspunde direct la stimularea creierului şi acţionează ca o armură. Bineînţeles, costumul nu este disponibil pentru oricine, ci a fost creat pentru trupele speciale. Câteva companii au început să producă, dar fabricarea sa este incredibil de scumpă. Dezavantajul major al costumului este că bateria se termină destul de repede, dar în timp e posibil ca această problemă să fie rezolvată.