În timp ce unele alimente, precum mezelurile, produsele de patiserie și dulciurile, creează toxine, altele cresc secreția biliară și ajută corpul să elimine substanțele nocive. Printre acestea se numără rădăcinoasele, fructele, plantele și verdețurile.
1. Sfecla roşie, tonic pentru ficat
Una dintre legumele recunoscute pentru efectul detoxifiant este sfecla roșie. Sucul preparat din sfeclă elimină și grăsimile depozitate la nivelul ficatului.
Se bea zilnic un pahar de suc preparat fie prin trecerea sfeclei feliate printr-un storcător, fie prin prepasare într-un tifon, după ce o a fost rasă și pusă într-un bol 20-30 de minute, să-și lase zeamă. Se poate adăuga sfeclă și în salate alături de felii de ţelină, hrean, ulei de măsline şi sirop de cătină, pentru stimularea digestiei.
2. Plantele amare purifică organismul
Excelente în perioadele de surmenaj fizic și psihic, pentru buna funcționare a ficatului și bilei, plantele cu gust amar, cum sunt rostopasca și pelinul, curăță organismul de toxinele acumulate și-l ajută să se regenereze.
În acest scop, se bea dimineața, pe stomacul gol, o cănuță cu infuzie de frunze uscate de pelin sau se înghite un vârf de cuțit de pulbere de rostopască. Utilă este și tinctura de pelin, luată 2 săptămâni, înainte de masă. Se amestecă 3 lingurițe de tinctură cu puțină apă.
Află și alte remedii care ajută la purificarea sângelui AICI