Totodata, King a tinut sa explice modul in care neurotransmitatorii urmeaza cai diferite in sistemele nervoase a introvertitilor si extrovertitilor. „Introvertitii sunt foarte sensibili la dopamina, asa ca prea multa stimulare externa ii epuizeaza. In schimb, extrovertitii au nevoie de cantitati mai mari de dopamina si au nevoie de adrenalina astfel incat creierele lor sa o creeze. In plus, extrovertitii au un flux sanguin mai scazut catre creier”.
25% din populatia de pe Terra intra in categoria introvertitilor, desi putini dintre ei duc lucrurile la extrem. Insa exista o multime de mituri gresite despre introvertiti. Iata cateva dintre cele mai des intalnite.
1. Introvertitilor nu le place sa vorbeasca
Introvertitii nu deschid gura daca nu au ceva de spus. Nu le plac discutiile marunte. Insa atunci cand se vorbeste despre subiecte din sfera lor de interes nu vor tacea nicio secunda.
2. Introvertitii sunt timizi
De fapt, tot ce au nevoie este un motiv pentru a interactiona. Nu interactioneaza doar de dragul de a interactiona. Daca vrei sa discuti cu un introvertit, doar incepe sa vorbesti. Nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu politetea.
3. Introvertitii sunt nepoliticosi
Introvertitii nu se ascund dupa deget si le place sa spuna adevarul. Din nefericire, in unele cercuri aceasta atudine nu este acceptata, asa ca un introvertit trebuie sa faca eforturi considerabile pentru a se integra. Iar acest lucru ii epuizeaza.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.