În România, proprietarii unor câini periculoși trebuie să aibă 18 ani, capacitate deplină de exercițiu, să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea unei infracțiuni contra persoanei și să aibă la intrarea în apartament sau imobil plăcuță cu avertismentul „câine periculos”. Este interzisă importarea, comercializarea și reproducția lor. Iată topul (sursa: listverse.com):
10. Bulldog american. Cainii care fac parte din aceasta rasa sunt interzisi in Danemarca, Singapore si nu numai. La origini, acestia au fost folositi ca si caini de ferma, fiind foarte priceputi la prinderea porcilor salbatici. Un bulldog american poate cantari de la 30 de kilograme pana la 55 sau chiar mai mult.
Citeşte şi Cum s-au modificat RASELE DE CÂINI în ultimii 100 de ani din cauza OAMENILOR GALERIE FOTO
9. Mastiff napoletan. Acesta isi are originile in Italia, unde a fost folosit ca si caine gladiator, in sangeroasele lupte din Colosseum. De asemenea, a fost folosit si drept caine de razboi, de catre legiunile romane. Cei mai mari masculi pot cantari si 90 de kilograme. Sunt interzisi in Singapore iar in Romania, ca sa detii unul, trebuie sa ai un anume tip de certificat psihologic.
Citeşte şi SCENE DE COŞMAR. Atacaţi în taxi de doi indivizi cu câini de luptă VIDEO
8. Caine lup. In lume exista mai multe rase sub aceasta titulatura, inclusiv cainele lup cehoslovac – o corcitura intre ciobanescul german si lupul carpatin, iar in timp au fost mai multe atacuri asupra oamenilor din partea cainilor-lup, cel mai adesea asupra copiilor mici, motiv pentru care au fost interzisi in unele tari, cum ar fi Norvegia.
7. Boerboel. Aceasta rasa este originara din Africa de Sud, iar denumirea se traduce „caine de ferma”. A fost obtinuta prin incrucisarea unor caini nativi africani cu caini de paza. Ating cu usurinta circa 70 de kilograme si sunt interzisi in Danemarca.
6. Bandog. Este un câine mare care e lăsat liber noaptea ca să păzească proprietatea. Bandogul nu este rasă pură ci o corcitură dintre pitbullul american și diferiți mastiffi. Scopul este de a crea un n câine de mărimea mastiffului și agilitatea pitbullului. Bandogul este, în genere, interzis acolo unde sunt restricții cu privire la părinții din care se trage.
5. Dog argentinian. A fost creat in special pentru vanatoare, dar a fost folosit si in lupte. In general cantareste sub 45 de kilograme, este alb si seamana cu un Pitbull mare. Este interzis in cel putin zece tari, printre care se numara Australia, Noua Zeelanda si Portugalia.
Citeşte şi Scenariu de groază la Debalţeve: Câinii au MÂNCAT CADAVRELE celor ucişi în luptele din regiune
4. Presa Canario. Cainii care fac parte din aceasta rasa sunt animale masive, de lupta, originare din Insulele Canare ale Spaniei si cantaresc in general peste 45 de kilograme. Rasa este interzisa in Australia si Noua Zeelanda.
3. Fila Brasileiro. Fila Brasileiro sau Mastiff brazilian a fost obtinut tot prin incrucisare, pentru vanarea porcilor mistreti si a jaguarilor si a fost folosit chiar si pentru a lua urma sclavilor fugari. Este foarte apreciat pentru agresivitatea sa si detesta strainii. Rasa este interzisa in Marea Britanie.
2. Tosa Inu. Un caine Tosa Inu japonez poate cantari de la circa 35 de kilograme pana la 90 si este de asemenea o corcitura, fiind un caine de lupta. Este interzis in Danemarca, Malta, Norvegia si alte state.
1. Pitbull (Pitbull Terrier american). Este rasa cea mai controversata, unii considerand cainii Pitbull ca fiind animale dragute de companie, iar altii, monstri care ucid. Pitbullii sunt interzisi in multe tari, cum ar fi Canada.