Iată cele mai importante 10 reveniri în Liga I:
1. MARIUS LĂCĂTUŞ. ESte cel mai titrat fotbalist român pe plan intern, cu 10 campionate, şase Cupe ale României şi trei Supercupe (la care se adaugă Cupa Campionior Europeni şi Supercupa Europei). Lăcătuş a plecat în 1990, după Cupa Mondială, la Fiorentina, unde nu a rezistat decât un an. Au urmat două sezoane la Oviedo, iar în 1993 „Fiara” revenea la Steaua. Înainte de retragere a mai jucat şi la FC Naţional.
2. IOAN OVIDIU SABĂU. După opt ani în străinătate, doi la Feyenoord, cinci la Brescia (în două etape) şi unul la Reggiana, „Moţul” a fost convins de Mircea Lucescu să joace pentru Rapid. A evoluat patru sezoane la Rapid, în două etape, şi a bifat două titluri şi o Cupă a României. A mai jucat la „U” Cluj şi Gaz Metan înainte de retragere.
CITEŞTE ŞI: TOP 10 sportivi URIAŞI şi hobby-urile lor INCREDIBILE
3. FLORIN RĂDUCIOIU. A fost şi el în situaţia lui Ciprian Marica, în 2000, la 30 de ani. După ce a bifat patru mari campionate, Italia (Bari, Verona, Brescia, AC Milan), Spania (Espanyol), Germania (Stuttgart) şi Anglia (West Ham United), Răducioiu a revenit la Dinamo, dar nu a convins (opt meciuri, un gol). A plecat în Franţa, pentru finalul carierei (AS Monaco, US Creteil).
4. GICĂ POPESCU. Cea mai nefericită revenire în România. După PSV, Tottenham, Barcelona, Galatasaray şi Lecce, „Baciul” a decis să semneze cu Dinamo, la 35 de ani, atrăgând antipatia fanilor olteni. A avut evoluţii slabe şi după 8 meciuri a plecat în Germania, la Hannover ’96, de unde s-a retras.
CITEŞTE ŞI Top 10 ţări din lume cu cele mai FRUMOASE femei FOTO
5. DAN PETRESCU. „Bursucul” – Foggia, Genoa, Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford, Southampton – a surprins pe toată lumea când a ajuns la FC Naţional, dar avea deja 35 de ani. A mai jucat un sezon, dar n-a reuşit să câştige nici un trofeu.
6. VIOREL MOLDOVAN. După Elveţia, Anglia, Turcia, Franţa şi o scurtă aventură în Emirate, „Moldo-gol” a revenit în 2005 la Poli Timişoara, la 33 de ani. După un an a trecut la Rapid, unde a câştigat două cupe şi a jucat în sfertul de finală din Cupa UEFA. N-a mai prins echipa naţională.
Citeşte şi: Cele mai bune 10 JOBURI pentru care nu-ţi trebuie FACULTATE
7. DORINEL MUNTEANU. Steaua l-a adus în 2003 pe Dorinel Munteanu, după 10 ani petrecuţi în Belgia şi Germania. Avea 35 de ani, dar transferul a fost un succes: Steaua a luat titlul. Dorinel Munteanu a jucat până la 41 de ani – CFR Cluj, FC Argeş, FC Vaslui, „U” Cluj . şi a rămas şi în echipa naţională.
8. MARIUS NICULAE. Dinamo a reuşit să-l readucă pe Marius Niculae după 7 ani, timp în care atacantul a jucat la Sporting Lisabona, Standard Liege, Mainz şi Inverness. A cucerit o cupă şi o surpercupă cu Dinamo, apoi a mai juucat la FC Vaslui, Kavala, Shandong Luneng şi Hoverla Ujogorod. În 2013 a revenit la Dinamo, pentru ultimele meciuri ale carierei.
Citeşte şi Cele mai IDIOATE întrebări pe care femeile le pun în timpul MECIULUI
9. MIODRAG BELODEDICI. După patru ani în Spania (Valencia, Villarreal, Valladolid) şi doi în Mexic (Atlante), „Belo” revenea la Steaua, la 34 de ani, unde avea să mai joace trei sezoane. A bifat un titlu şi o Cupă a României, a revenit în echipa naţională şi a jucat la Euro 2000.
10. COSMIN CONTRA. „Guriţă” a semnat cu Poli Timişoara în 2010, după ce făcuse carieră la Alaves, AC Milan, Atletico Madrid, West Brown Albion şi Getafe. În 2005, mai jucase o juumătate de sezon sub formă de împrumut, când a reuşit să se menţină la echipa naţională. Tot la Poli s-a retras şi a început cariera de antrenor.