Dacă mănânci grăsimi te îngraşi
Greşit! Consumul unei mici cantităţi de grăsimi te ajută să te simţi mai repede sătul, ceea ce înseamnă că mănânci mai puţin. Şi nu doar atât. În plus, grăsimile potrivite ajută organismul la absorbţia vitaminelor sănătoase. Spre deosebire de grăsimile saturate, grăsimile polinesaturate nu cresc nivelul colesterolului rău din sânge şi pot reduce riscul atacului de cord. De asemenea, surse excelente de grăsimi sănătoase sunt fructele de mare, peştele, algele, seminţele de in, nucile şi uleiul de măsline care mai conţin şi omega 3.
Arzi mai multe grăsimi dacă faci sport pe stomacul gol
Să te înfometezi înainte de antrenament nu este doar ineficace, însă poate fi chiar periculos. Un studiu făcut pe această temă a demonstrat că organismul arde acelaşi cantitate de grăsime, indiferent dacă ai mâncat înainte de antrenament. Însă, dacă te înfometezi nu faci decât să pierzi din forţa musculară. Totodată, fără mâncarea care să alimenteze antrenamentul, intensitatea exerciţiilor precum şi caloriile arse sunt reduse. Pe de altă parte, când faci sport cu ceva mâncare în stomac, vei arde grăsimi, muşchi vor fi energizaţi şi o cantitate mai mare de calorii va fi arsă. Tocmai de aceea este indicat să mănânci cu 30 de minute înainte de a începe antrenamentul, de preferat un iaurt sau să bei o băutură proteică.
Este mai greu pentru femei să slăbească
Se pare că bărbaţii slăbesc mai repede decât femeile, cel puţin în primele luni, însă pe termen lung balanţa se echilibrează. Bărbaţii au o masă musculară mai mare şi nici nu suferă de schimbări hormonale regulate, ceea ce le permite să piardă mai repede kilogramele în plus. Însă, cercetări recente au demonstrat că ambele sexe slăbesc la fel, atât timp cât se ţin de o dietă sănătoasă şi fac mişcare regulat. Ţineţi minte, rezultatele sănătoase nu se cristalizează în prima săptămână sau lună, ci peste ani.
Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro