Top 3 motive să bei o cană de lapte înainte de culcare. Ce recomandări despre lapte are Mihaela Bilic

Laptele este o sursă minunată de nutrienți, este sănătos pentru oase și are chiar și mai multe beneficii dacă este băut înainte de culcare. De exemplu, te poate ajuta să adormi mai repede, să dormi profund, fără să te mai trezești în timpul nopții, și chiar poate stimula pierderea în greutate.
Irina Dumitrescu
28 oct. 2024, 23:05
Top 3 motive să bei o cană de lapte înainte de culcare. Ce recomandări despre lapte are Mihaela Bilic

Sa bei lapte înainte de culcare este o modalitate ușoară de a-ți face viața un pic mai sănătoasă.

1. Laptele are compuși care pot îmbunătăți calitatea somnului. Mai multe studii realizate pe oameni și animale au arătat că dormim mai bine atunci când consumăm lapte. Acesta conține triptofan și melatonină, care te pot ajuta să adormi mai ușor și mai repede. Triptofanul joacă un rol important în producția de serotonină, hormonul care îmbunătățește starea de spirit și ajută la relaxare și, de asemenea, se comportă ca un precursor al melatoninei.

Dieta cu care Corina Chiriac a slăbit 35 kg: „Găteam seara și a doua zi plecam cu castroanele după mine”

Melatonina ajută la reglarea ritmului circadian și te pregătește pentru somn. Studiile au arătat că aportul de suplimente de melatonină și triptofan poate reduce anxietatea și depresia care se pot accentua în apropierea timpului pentru somn.

2. Laptele este o sursă foarte bună de proteine. Dacă iei cina cu mult timp înainte de culcare, poți avea probleme cu somnul pe tot parcursul nopții. Dacă nu vrei ca foamea să te trezească în miez de noapte, încearcă să bei un pahar cu lapte înainte de culcare.

Recomandările unui gastroenterolog pentru o digestie sănătoasă. Ce mănâncă medicul dimineața, la prânz și seara

3. Laptele are un efect calmant. A bea lapte înainte de culcare este un ritual care te relaxează și te pregătește pentru somn. Una dintre teoriile legate de acest lucru spune că laptele cald poate reaminti de laptele de dinainte de culcare pe care îl beai când erai copil, ceea ce readuce amintiri plăcute și are un efect calmant.

De asemenea, laptele te poate ajuta să pierzi din greutate. Dacă faci din băutul de lapte un ritual care să te ajute să adormi și funcționează, e bine să știi că acest obicei te poate ajuta și să slăbești. Când dormim prost, acest lucru se reflectă și în acumularea de kilograme în plus. Deoarece laptele vine la pachet cu proteine nutritive, este un substitut bun al ronțăitului seara târziu, care poate fi, de asemenea, o cauză a îngrășării. În plus,laptele favorizează creșterea masei musculare. Cazeina și zerul din compoziția sa pot intensifica sintetizarea proteinelor în mușchi peste noapte.

Mihaela Bilic, dietă cu care arată fabulos la 52 de ani: „Beau lapte ca un bebeluş, mănânc o dată-n zi, nu îmi place apa”. Detalii despre „dieta săracului”

Laptele, băutura minune pe care trebuie să o consumi zilnic. Mihaela Bilic: „Hidratează, ajută la imunitate, scade riscul de obezitate și de cancer”

Mihaela Bilic are o părere extrem de bună despre lapte, pe care-l recomandă tuturor să-l consume, de la mic, la mare. Astfel, dacă mai există anumite persoane care pun la îndoială proprietățile importante pe care le deține acest aliment complet, în rândurile de mai jos vei găsi toate motivele pentru care, fără doar și poate, este necesar să incluzi în meniul zilnic cel puțin un pahar de lapte.

Laptele este un aliment universal complet, pentru că orice ființă, la orice vârstă, consumă lapte, adică noi creștem cu lapte. Multă lume zice că nu mai avem nevoie ca adulți sau că animalele nu mai au nevoie de el, toată lumea consumă lapte, la orice vârstă. Este esențial, pentru că indiferent de ce am mânca, dacă nu avem în dietă și laptele, nu avem echilibru nutrițional, ne asigură un echilibru pe care alte produse nu-l pot oferi.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.

Mihaela Bilic: Grupele de nutrienți importanți pe care-i regăsim în lapte

În continuare, Mihaela Bilic spune că acest aliment este și unul complet, pentru că acesta conține trei grupe importante de nutrienți, care rar sunt regăsite la alte lucruri pe care le punem zilnic pe masă.

„Este și complet, pentru că doar în lapte avem cele trei grupe important de nutrienți: proteine, glucide și lipide, foarte puține alimente le au. El are procente egale, 3,5% din toate acestea, are 85% apă și toate vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul. Dacă ar fi avut și fibre, puteam să ne hrănim cu lapte toată viața.”, a mai spus specialista.

Consumul de lapte – beneficii si controverse

Consumul de lapte și produse lactate a fost subiectul unor dezbateri ample în literatura științifică și în rândul publicului. Există diverse teorii și perspective privind consumul laptelui, iar acestea pot varia în funcție de contextul cultural, de sănătate și de preocupările etice.

Iată câteva teorii sau perspective comune:

Principalele beneficii ale laptelui animal

1. Sursa bogata de vitamine si minerale

Conține calciu, fosfor, vitamina A, vitamina D, vitamina E, B12. Laptele este esențial pentru sănătatea oaselor si dinților. S-a demonstrat ca anumite brânzeturi cu conținut lipidic mai mare au acțiune cariopreventiva.

2. Sursa de proteine

Laptele furnizează proteine complete, care conțin toți aminoacizii esențiali necesari organismului.

3. Efect antiinfecțios si antitoxic

Laptele reprezintă un aliment protectiv fata de noxe, mărește rezistenta organismului uman fata de agenții patogeni.

4. Conține peste 100 de substanțe nutritive

Din punct de vedere al compoziției chimice, laptele conține peste 100 de substanțe nutritive necesare omului, reprezintă un aliment aproape complet, cu o digestibilitate 100% si o valoare nutritiva ridicata.

5. Laptele este un aliment cu relativ puține calorii

Știați ca 1 litru de lapte hrănește organismul in aceeași măsura ca 750 g carne vițel, 500 g peste, 400 g carne porc, 8-9 oua, 125 grame pâine, 1400 grame mere?

!!! Unii cercetători au studiat impactul proteinelor din zer, în special a unei componente numite beta-lactoglobulin, în contextul prevenirii cancerului. Aceste cercetări au evidențiat posibile efecte anti-tumorale ale proteinelor din zer asupra cancerului intestinal la cobai.

Cele mai actuale controverse

Exista diverse opinii in ceea ce privește efectele negative ale laptelui animal, însă acestea nu reprezintă un consens general. Informațiile se pot pot actualiza in funcție de progresul cercetărilor in domeniu.

1. Intoleranta la lactoza

O problema comuna, afectând un număr semnificativ de oameni la nivel global. Poate duce la simptome digestive neplăcute.

2. Alergii la proteinele din lapte

Poate provoacă reactii adverse serioase, mai ales la copii: urticarie, probleme respiratorii sau chiar soc anafilactic.

3. Dezbateri etice si ecologice

Implicația asupra mediului si bunăstarea animalelor din ferme.

4. Legătura intre lapte si acnee

La unii adolescenți, este posibil ca laptele, in special cel cu putina grăsime, prin conținutul anumitor produși, sa accentueze simptomele acneei, dar NU determina aparitia acneei.

!!! Deși exista anumite « mituri « cum ca laptele animal ar provoca secreție excesiva de mucus, la persoanele sănătoase acest lucru nu a putut fi demonstrat !

Exista numeroase studii care au examinat beneficiile si avantajele nutriționale ale laptelui de soia, astfel se pare ca acesta ar fi cea mai apropiata alternativa a laptelui animal.

Concluzie

În concluzie, ambele tipuri de lapte (animal si vegetal) au beneficii și pot fi incluse într-o dietă echilibrată, dar alegerea depinde de preferințe personale, necesități alimentare și factori de sănătate individuali. Este întotdeauna recomandat să consultați un nutriționist sau profesionist în domeniul sănătății pentru sfaturi personalizate.

DailyBusiness
Spor de 15% pentru anumiți angajați! Ce condiții îndeplinesc beneficiarii?
Spynews
“Dezamăgirea zilei”. Au divorțat, dar s-au împăcat. Andrei și Cristina de la Insula Iubirii au isterizat din nou internetul / VIDEO
Bzi.ro
Loredana Groza i-a dansat pe masă lui Mihai Bobonete: „Ce nu fac eu pentru bani?!”
Fanatik.ro
Fabrica unde se va produce un tractor 100% românesc. Utilajul va fi asamblat într-un loc celebru
Capital.ro
Avertisment RAR pentru șoferii care fac ITP. Se anulează din oficiu. Trebuie să te programezi iar
Playtech.ro
Imagini de senzație de la nunta lui Iancu Sterp. Mirele a atras toate privirile, cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Criză financiară gravă! Plata facturile mari determină oamenii să renunțe la mâncare!
Adevarul
Bandele de cerșetori români au invadat Londra în prejma sărbătorilor. „Toți primesc o pancardă și un pahar. Întotdeauna același scris“
wowbiz.ro
Geta Sterp, replică neașteptată la adresa lui Culiță. Cum a reacționat Daniela Iliescu în acel moment?
Spynews
Ștefan Floroaica, schimbare de look! Ce tunsoare și-a făcut actorul din Lia - soția soțului meu / FOTO
Spynews
Delia, accidentare în timpul cursei de pe munte. Ce a pățit cântăreața: „Imagini șocante”
Evz.ro
Un nou test IQ. Poți afla cât de inteligent ești în doar câteva secunde
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
kanald.ro
Ionuț a murit după ce a intrat în mare cu mașina. Avea doar 37 de ani. Mesajul cutremurător de adio pe care l-a lăsat pe Facebook
Cancan.ro
Mama Geta, foc și pară la nunta lui Iancu: a ieșit din sală! Gestul fostului soț a scos-o din minți
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Doliu național. A murit o legendă a fotbalului din România: Inima lui a încetat să mai bată
StirileBZI
Cei care au centrală termică trebuie să știe asta: Cum setezi corect termostatul
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii, prinsă la hotel cu celebrul milionar
stirilekanald.ro
Andrei, mort după ce fosta iubită l-a lovit cu mașina! Detalii de ultimă oră
substantial.ro
Un tânăr din Galați moare într-un accident de motocicletă provocat de iubita sa
MediaFlux
Vestea pentru milioane de români! Se oferă noi SERVICII GRATUITE pentru pensionari
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Faith No More – Rămas-bun pe termen nedefinit?