Locuri pitoreşti din România. De multe dintre ele cu siguranţă ai auzit, pe unele poate chiar le-ai vizitat. Noi am selectat cinci dintre cele mai pitoreşti locuri din România pe care e musai să le vizitezi măcar o dată în viaţă. Sunt o veritabilă sursă de energie şi o binecuvântare pentru simţuri.
Sfinxul de la Buștea
Dacă credeai că Sfinxul din Bucegi este singurul sfinx din România, ei, bine, te-ai înşelat. Acesta are un frate şi în Munţii Buzău, la o înălțime de 1239 de metri. Accesul la Sfinxul din Buzău se face din comuna Mânzălești, situată la 50 km de Buzău. Ca să ajungi acolo, traversezi superba Vale a Slănicului. Tot în această zonă vei mai găsi peștera de sare, dar și lacul Meledic.
Satul lacustru Berzasca
La Berzasca, în județul Caraș-Severin, se află prima stațiune lacustră din România. Mai exact, aici vei găsi un complex cu 15 căsute suspendate în stil rustic, construite la aproximativ 20-30 metri de mal. Locul este unic în România datorită amplasamentului, care îţi oferă o privelişte fabuloasă asupra Dunării. Şi nu doar Dunărea ţi se întinde în faţa ochilor, dar şi Munţii Almajului.
Pădurea Hoia-Baciu, „Triunghiul Bermudelor din România”
Pădurea Hoia-Baciu, aflată la marginea oraşului Cluj-Napoca, este considerată una dintre cele mai înfricoșătoare din lume. Numele pădurii provine de la un cioban care a dispărut fără urmă împreună cu cele 200 de oi ale sale. Această pădure mai este cunoscută în împrejurimi „Triunghiul Bermudelor din România”. Pădurea Hoia Baciu a fost inclusă de cotidianul spaniol El Mundo pe lista principalelor destinații pentru cei doritori de fenomene stranii, greu de explicat.
Lacul Ochiul Beiului
Lacul Ochiul Beiului se află în Parcul Național Cheile Nerei din Munții Aninei, pe Valea Râului Beu, județul Caraș Severin. Accesul la lac se face pe un traseu montan lejer de aproximativ 4 ore. Lacul este situat la o altitudine de 310 de metri şi are o adâncime de aproximativ 3,6 metri și un diametru de 15 metri. Apa are o culoare verde-albastră şi nu îngheață nici măcar iarna datorită izvorului care alimentează lacul în permanență.
Printre localnici există credinţa că, în noaptea de Sânziene, ielele se adună în jurul lacului.
Maldivele de la Aghireş, „Laguna Albastră”
Lacul supranumit şi Laguna Albastră, datorită culorii apei încărcate cu praf de argilă, a apărut pe locul unde s-a extras pe vremuri argila albă. La „lagună”, ajungi din comuna Aghiereşu din Cluj. În jurul lagunei se găseşte mult stufăriş iar la marginea lagunei se găseşte o pădure de goruni.