Faptul că 2015 vine cu schimbări importante în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, după ce în 2014 nici măcar unul nu a reuşit să urce în echipa greilor de pe marele ecran, ne îndeamnă să realizăm un top cu filmele care nu doar au avut un impact major asupra publicului, ci au realizat şi încasări record.
Prima poziţie a topului nostru este ocupată de Avatar, şi asta pentru că a realizat încasări de 2,788 miliarde de dolari.
Avatar este un film ştiinţifico-fantastic american apărut la sfârşitul anului 2009, scris şi regizat de regizorul american James Cameron, care a creat şi celebrelele pelicule „Terminator” şi „Titanic”. Acţiunea filmului se petrece în anul 2154 pe Pandora, o lună din sistemul stelar Alpha Centauri. Aici oamenii şi-au stabilit o bază stelară pentru a exploata rezervele naturale de un preţios minereu ce se găseşte pe satelitul natural, în timp ce populaţia aborigenă Na’vi – o rasă de aborigeni umanoizi – reuşeste să reziste expansiunii coloniştilor, care le ameninţă existenţa lor precum şi a ecosistemului pandorian.
De-a lungul timpului pelicula a reuşit să strângă o colecţie impresionantă de premii. Mai exact: 3 premii şi 6 nominalizări la Gala Oscar, 2 premii şi 2 nominalizări la Gala Globul de Aur, 2 premii şi 6 nominalizări la Gala BAFTA şi un premiu la Festivalul de Film de la Veneţia.
Pe locul doi al acestui top se află filmul Titanic, cu încasări de 2,186 miliarde de dolari.
„Titanicul” lui James Cameron este o poveste de dragoste îmbinată cu scene de acţiune, care are loc în timpul primei călătorii a navei R.M.S. Titanic, mândria companiei White Star Line şi, în acelaşi timp, cel mai mare obiect în mişcare care fusese vreodată construit. A fost cea mai luxoasă navă de linie a vremii sale – „nava viselor” – care a purtat spre moarte peste 1.500 de persoane în apele îngheţate ale Atlanticului de Nord, la primele ore ale zilei de 15 aprilie 1912.
Regizat de către James Cameron, această peliculă a reuşit un lucru aproape imposibil. Şi anume, a obţinut 11 premii şi 3 nominalizări la Gala Oscar, 4 premii şi 4 nominalizări la Gala Globul de Aur, 4 nominalizări la Gala BAFTA, un premiu şi o nominalizare în cadrul Galei Academiei Europeane de Film.
Cu încasări de 1,518 miliarde de dolari, Fast and Furios 7 ocupă poziţia a treia în acest top.
„Furious 7” este continuarea seriei de succes în care Toretto şi Brian O’Conner îşi reiau vechile obiceiuri. Cu cazierul curăţat şi liniştiţi alături de vechii lor prieteni, cei doi încearcă să îşi facă o nouă viaţă, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii.
Din cauza accidentului teribil în urma căruia celebrul actor Paul Walker şi-a pierdut viaţa, producţia filmului a fost amânată aproape un an.
Filmul Marvel’s The Avengers a avut încasări de 1,518 miliarde de dolari, fapt care-l situează pe poziţia patru în acest top.
Regizat de către Joss Whedon, această peliculă are la bază o poveste captivantă şi plină de provocări, aşa cum afirmă şi Stephen McFeely: „filmul a fost în producție cu intermitențe, să spunem așa, și a-l face a fost o provocare. De asemenea, a fost o provocare să vedem că toate personajele pe care le-am lansat sunt bine puse în valoare”.
Ultimul film, dar nu şi cel din urmă, deoarece topul se va mării în următoarea perioadă, este Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 cu încasări de 1,341 miliarde de dolari.
Odată cu lansarea în cinema a acesti părţi cea mai de succes serie a tuturor timpurilor ajunge la final. În acest ultim capitol, tensiunea urcă la cote nebănuite, culminând cu bătălia epică dintre Harry Potter şi cel mai mare duşman, Lordul Cap-de-mort. Lunga călătorie ia sfârşit cu dramatica încleştare între bine şi rău.
Citeşte şi „Minionii”, din seria Despicable Me, cel mai AŞTEPTAT film al verii