În 2014, salariul minim a crescut la 900 de RON. Dacă la începutul lui 2012, pentru 168 de ore lucrate, salariul minim era de numai 700 de lei, în 2014, Guvernul a crescut veniturile a aproape un milion de români, în doua tranșe la 850 respectiv 900 de lei cât este în prezent. Și pensionarii s-au bucurat de creșteri de venituri, pentru al doilea an consecutiv pensiile au crescut cu un procent peste rata inflației. (legea 263/2010 nu s-a aplicat până în 2013, fiind amânată de guvernele PDL).
Relaxarea fiscală a continuat în 2014 pe fondul creșterii veniturilor de bugetul de stat. Spațiul bugetar a permis pentru prima oară din 2008 o scădere cu 5% a CAS la angajator. Cu alte cuvinte, toți angajatorii din România au un surplus de 5% la fondul de salarii, bani pe care pot să-i investească.
Veștile bune pe care anul 2014 le-a adus angajaților români nu se opresc aici. Medicii rezidenți, care s-au grăbit să părăsească România din cauza salarizării sunt acum încurajați să rămână. Fiecare rezident primește lunar o bursă de 670 de RON de la stat, pe lângă venitul pe care îl primește lunar. Din decembrie însă tot personalul medical dar și cei care lucrează în asistență socială primesc o creștere salarială de 100 de RON/lună.
2014 este anul în care România se apropie de independenta energetică. Mai mult decât atât, reușim să-i ajutăm și pe românii din Republica Moldova finalizând gazoductul Iași – Ungheni. Pentru prima oară în foarte mulți ani Hidroelectrica inregistrează un profit de peste 1 miliard de lei, iar la capitolul gaze naturale, România importă mai puțin de 3 milioane de metri cubi, față de cele peste 48 de milioane pe care le consumă. Oprirea liberalizării prețului la gaze menține consumatorii casnici din România în top-ul celor care plătesc cel mai mic preț/metru cub din Europa.
2014 a fost un an foarte bun pentru economie. Fondurile europene au fost absorbite în proporție de peste 50% și creșterea PIB-ului țării este printre cele mai mari din UE cu 3,1% pe primele 9 luni, raportează INS.
În ciuda faptului că 2014 a fost un an cu două campanii electorale importante, măsurile de care românii au beneficiat au pus România pe harta statelor cele mai progresiste din Europa. Per total, anului 2014 a fost unul bun pentru țara noastră, dacă trecem peste zgomotul de fond de pe scena politică, economia a funcționat foarte bine, instituțiile și-au făcut foarte bine treaba și justiția a sancționat în sfârșit abuzurile pe care mulți oficiali le-au comis cu mulți ani în urmă. Dacă lucrurile continuă în ritmul actual, avem toate motivele să fim optimiști și pentru 2015.