Ouăle, aliment cu nutrienţi-cheie
Gălbenuşul oului conţine o mulţime de nutrienţi-cheie ce sunt greu de găsit în alte alimente. Un exemplu este colina, un ingredient ce poate scădea riscul apariţiei cancerului de sân. Antioxidanţii previn cataracta şi degenerarea maculară. Deşi mulţi am renunţat la gălbenuş deoarece conţine mult colesterol, există atâtea dovezi că pentru majoritatea oamenilor el este foarte sănătos. Cei care suferă de probleme cardiace ar trebui să se limiteze la un ou pe săptămână, dar cei sănătoşi pot consuma un ou zilnic.
Laptele degresat, un aliment bogat în calciu
Calciul este esenţial pentru nişte oase sănătoase, dar iată că el te poate ajuta şi să slăbeşti. Laptele conţine de asemenea şi vitamina D, care permite organismului tău să asimileze calciu şi este un super nutrient: reduce riscul de boli cardiace, te fereşte de cancer, previne depresia. Nu este de ajuns o aromă de lapte la cafeaua de dimineaţă, mănâncă cereale cu lapte sau bea o cana în fiecare zi.
Somonul, pe lista alimentelor bogate în vitamina D şi acizi graşi
Este şi el o sursă foarte bună de vitamina D şi în plus şi de omega 3. Aceşti acizi graşi au o paletă largă de beneficii pentru sănătate: previn bolile de inimă, îţi hidratează pielea, micşorează efectele artritei şi chiar îţi ridică moralul. Un alt avantaj este că te ajută să slăbeşti. Ei încetinesc rapiditatea digestiei şi astfel te vei simţi sătul mai mult timp şi vei consuma mai puţine calorii pe zi.
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.