Topul alimentelor din pandemie. De la stiluri de gătit, la ingrediente vedetă, vă puteţi aştepta ca multe dintre elementele de pe această listă să devină o parte permanentă a peisajului culinar chiar şi după 2021.
Aşadar, care tendinţă alimentară din 2021 a fost preferata ta?
1. Mâncăruri din cămară
Trend născut din bucătăria de carantină şi din nevoia de a face faţă cheltuielilor, oamenii au învăţat cum să transforme conservele şi produsele uscate în mese complexe şi delicioase.
Leguma care previne cancerul şi te ajută să slăbeşti. Face minuni pentru sănătate
2. Pâinea coaptă în casă
O altă tendinţă născută în 2020, anul în care am învăţat cu toţii cum să coacem pâine de casă. Chiar dacă situaţia de acum nu ne mai împiedică să mergem la brutării, mulţi oameni şi-au dat seama de cât de gustoasă şi uşor de preparat este pâinea de casă. De la aluatul acrişor acidulat, la secara consistentă şi până la clasica pâine albă, pâinea coaptă în casă a fost o tendinţă alimentară continuă în 2021.
3. Bucătăria de fuziune
Mulţi oameni au apelat, din dorinţa de diversitate, la bucătăriile tradiţionale din întreaga lume. Mâncarea „fusion” nu este un concept nou, dar timpul pentru creativitate şi inovaţie în domeniul alimentar a sosit cu siguranţă: mâncarea mexicană-coreană şi chinezo-peruviană au fost opţiunile populare.
4. Alternative la carbohidraţi
Keto a readus mâncarea cu conţinut scăzut de carbohidraţi, dar nu va fi singura opţiune pentru tendinţele alimentare din 2021. Odată cu creşterea produselor alternative la carbohidraţi, în special cu conopida care a fost ingredientul surpriză folosit la crusta de pizza şi gnocchi, nu a fost niciodată mai uşor să te ţii de dietele cu conţinut scăzut de carbohidraţi.
Trucul genial care îţi face rufele pufoase şi alungă mirosul neplăcut din maşina de spălat
5. Veganismul şi vegetarianismul
În timp ce veganismul şi vegetarianismul sunt cu greu o „tendinţă”, afluxul de persoane care se alătură acestui stil de viaţă este în creştere. Preocupările tot mai mari legate de bunăstarea mentală şi fizică, ca să nu mai vorbim de impactul asupra mediului, i-a determinat pe mulţi să îşi reconsidere dietele centrate pe carne. Mulţi renunţă complet la produsele de origine animală pentru a duce o viaţă mai sănătoasă şi ecologică.
6. Ierburi, rădăcini şi ciuperci
Întotdeauna a existat o atenţie acordată legumelor, din cauza necesităţii corpului uman de un nivel ridicat de nutrienţi. Aceste ingrediente pământeşti sunt toate pline de adaptogeni şi o mulţime de vitamine, care vă ajuta să vă protejaţi organismul.
7. Asaltul năutului
Năutul nu este doar pentru humus. Umila fasole garbanzo a devenit din ce în ce mai populară în 2021. Acesta este uşor de preparat, disponibil pe scară largă şi incredibil de accesibil.
8. Alternative la lapte
Cum mai bine de o treime din populaţie lucrează de acasă, majoritatea consumă cafeaua pregătită în propria bucătărie. De asemenea, alternativele la lapte au fost tot mai diversificate: soia, cocos, migdale, orez şi chiar ovăz au fost printre preferinţe.
9. La pachet
Mulţi dintre noi au fost nevoiţi să ia o pauză de la cele mai iubite restaurante în 2020, motiv pentru care mâncarea la pachet, de la localurile noastre preferate, a fost o tendinţă la care multă lume a apelat în 2021.
10. Alimente cu conţinut redus de deşeuri
Cu preocupările legate de schimbările climatice în creştere, au început să fie luate decizii de cumpărare eco-conştiente. Acest lucru a pătruns, desigur, în scena alimentară, ceea ce face ca deşeurile reduse sau zero să fie una dintre viitoarele tendinţe alimentare şi din viitor.