TOPUL averilor politicienilor din Guvern

Cine sunt săracii, dar mai ales cine sunt avuţii Guvernului? Răspunsul îl găsim în declaraţiile de avere, completate în urmă cu aproape o lună. Printre cei mai bogaţi membri ai Executivului figurează chiar premierul Victor Ponta, urmat de premierul interimar Gabriel Oprea şi de ministrul demisionar al Transporturilor, Ioan Rus. La polul opus este ministrul pentru Diaspora, Angel Tîlvăr, care nu are nicio locuinţă şi niciun teren.
Iulian Tudor
07 iul. 2015, 09:30
TOPUL averilor politicienilor din Guvern

Potrivit declaraţiei de avere, premierul Victor Ponta Ponta deţine împreună cu soţia sa două terenuri, două apartamente, două case de vacanţă şi un autoturism marca Fiat, relatează România TV.

În prezent, premierul are peste 14.000 de euro şi aproape 5.000 de lei în conturi, în timp ce soţia sa a declarat alţi 148.000 de euro şi 63.000 de lei. Veniturile premierului ajung la 74.208 de lei anual, iar ale soţiei sale se ridică la 74.408 euro.

La rândul lui, premierul interimar Gabriel Oprea se poate lăuda cu nu mai puţin de şapte terenuri deţinute în coproprietate cu soţia sa, patru case, două apartamente în Capitală, două case de vacanţă şi două spaţii comerciale. Oprea mai are două autoturisme, bijuterii în valoare de 10.000 de euro şi obiecte de artă în cuantum de 50.000 de euro.

Cu toate că a pierdut funcţia de ministru al Transporturilor, Ioan Rus nu are motive de îngrijorare. Rus are asigurată o bătrâneţe mai mult decât confortabilă, cu peste 220.000 de euro şi 760.000 de lei în conturi, trei terenuri, o casă, două autoturisme şi obiecte de artă în valoare de 53.000 de euro. Fostul ministru mai are peste 150.000 de lei şi 100.000 de dolari în plasamente şi fonduri de investiţii, dar deţine şi acţiuni în valoare de peste 2.700.000 de lei.

Printre miniştrii care fac parte din „clasa mijlocie” a Executivului se regăseşte ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc. El se poate lăuda cu două terenuri, un apartament în Bucureşti, trecut pe numele soţiei, o casă de locuit şi două autoturisme. Cazanciuc are şi „provizii” de 70.000 de euro în conturi.

Printre cei mai modeşti miniştri din Guvernul Ponta se numără ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, care are în proprietate un teren şi un apartament, ambele situate în Bucureşti. Un caz deosebit este cel al ministrului delegat pentru românii din diaspora Angel Tîlvăr care nu are, potrivit declaraţiei de avere, nicio locuinţă şi niciun teren. În schimb, Tîlvăr menţionează în document două autoturisme şi o barcă de pescuit.

Citeşte şi Zeci de persoane cu averi mari, verificate de ANAF. Diferenţe semnificative între declaraţii şi estimări

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Două treimi din cetățenii UE îngrijorați de securitatea Uniunii Europene, relevă un sondaj
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!