Dar care dintre ele sunt cu adevărat reguli de aur în slăbit, cu adevărat eficiente pentru a da jos kilogramele?
Iată cele mai bune 10 sfaturi de slăbit, care nu numai că funcţionează în curele de slăbire, dar sunt ideale şi pentru menţinerea greutăţii corporale după ce o atingem şi pentru un stil de viaţă sănătos din punct de vedere al alimentaţiei!
1. Nu aştepta să mori de foame că să mănânci
Atunci când ţi-e foame rău de tot, iei decizii proaste. Alegi alimente mai puţin sănătoase şi tinzi să-ţi umpli farfuria cu mai multă mâncare decât ai, de fapt, nevoie. Foamea este o senzaţie primară a corpului uman, motiv pentru care unele persoane suferă chiar şi schimbări de comportament atunci când sunt flamanzi, că urmare a scăderii glicemiei. În curele de slăbire, dar şi de întreţinere, nu trebuie să aştepţi să mori de foame că să mănânci. De fapt, cum simţi că te încearcă un pic disconfortul din stomacul gol, îmbucă ceva! Învaţă-ţi propriul organism şi, mai apoi, învaţă-l să accepte şi să ceară o rutină alimentară sănătoasă şi echilibrată: mic dejun, o gustare, prânz, o gustare şi o cină uşoară. Practic, ideal este să mâncăm de 4-5 ori pe zi, dar întotdeauna câte puţin. Când este pe drum sau la serviciu, nu opta pentru biscuiţi, ciocolată, pateuri sau alte junk food-uri. Ia cu ţine un iaurt, o banană, 50 de grame de alune de pădure, nuci sau fistic (coapte, nu prăjite!) sau un ou fiert că gustări.
2. Mănâncă corect după work-out
Oamenii au tendinţa să supraestimeze câte calorii ard după ce depun effort fizic: practic, ardem mult mai puţine calorii decât avem impresia într-un work-out, fie el şi intens şi îndelungat. Mai ales în cazul celor din urmă, avem tendinţa de a mânca mai mult decât ar trebui. Doar pentru că facem sport nu înseamnă că avem voie să exagerăm cu masă de după.
3. Roşu, portocaliu şi verde – regulă cromatică a alimentaţiei
Această regulă presupune că fiecare masă să conţină una dintre aceste culori. De ce? Pentru că roşul, portocaliul şi verde sunt culori specifice legumelor şi fructelor şi astfel îţi asiguri aportul necesar de nutrienţi proveniţi din aceste alimente esenţiale atât pentru slăbit, cât şi pentru o nutriţie echilibrată.
4. Nu mânca tot din farfurie
Se prea poate să te numeri printre acei oameni care auzeau la masă, de la părinţi, când erau mici, “Mănâncă tot din farfurie. Îţi laşi norocul!”. Ei bine, pentru o alimentaţie sănătoase şi pentru a putea slabi, nu trebuie să mâncăm tot din farfurie, căci întotdeauna avem în farfurie mai mult decât avem nevoie. Ştiai că dacă, la fiecare masă, nu înghiţi şi ultima bucată de mâncare din farfurie aportul tău caloric zilnic scade cu aproximativ 75 de calorii? Sau că, reducând 75 de calorii din aportul total pe zi timp de un an, poţi slabi 4 kilograme fără niciun altfel de effort decât acela de a nu lua ultima îmbucătura?!
5. Bea sănătos
Indiferent ce minuni apar pe piaţă, nimic nu înlocuieşte apă. Această este cea mai sănătoasă băutură! Nu-ţi fie teamă că reţii apă. Dacă nu mănânci sărat, nu vei reţine apă, iar dacă mănânci sărat, renunţă la sare! Corpul are nevoie de apă că să funcţioneze, iar hidratarea este esenţială!
Continuarea pe Lyla.ro