Acest top ar fi trebuit să se intituleze cele mai bune tablete până în 200 dolari. Din păcate, deşi multe dintre tablete se pot găsi la un preţ apropiat de o astfel de valoare în SUA, în Europa respectivul pret se transforma în euro şi i se adaugă şi TVA, scrie Playtech.ro. Trecând peste acest fapt, niciodată nu a fost o perioada mai prielnică decât acum pentru o achiziţie. Indiferent cum le priveşti cele mai multe tablete nu sunt doar mai ieftine ci sunt şi mult mai bune decât în urmă cu aproximativ un an. În plus nu prea mai există diferenţe atât de mari între ceea ce găseşti în România sau ceea ce găseşti în SUA, Anglia, Germania.
Dacă nu sunteţi interesat de un iPad, putem afirma că această sumă de 1200 lei reprezintă cel mai bun buget pentru o tabletă performantă. Cele mai multe dintre acestea au 16GB spaţiu de stocare şi vin cu posibilitatea de extindere prin intermediul unui card microSD. Cu câteva excepţii toate vine preinstalate cu minim Android 4.0. Calitatea construcţiei este foarte bună şi, deşi vin fără conectivitate 3G, dacă bugetul va permite, puteţi pune câteva sute de lei în plus să vă orientaţi către o astfel de soluţie. Dacă ne uităm însă la popularitatea reţelelor wireless în cafenele, baruri, restaurante sau mall-uri, o tabletă cu WiFi este perfectă în cele mai multe cazuri.
1. Google Nexus 7 16 GB – 1200 lei
Tip Ecran / Diagonala ecran / rezolutie: Corning Glass LCD LED Backlight 7 inci 1280 x 800
Procesor / numar core-uri / frecventa: Nvidia Tegra 3 quad core 1200 MHz
Memorie RAM: 1 GB
Camera principala/secundara: 1,2 megapixeli
Conectivitate: Wireless N, Bluetooth, GPS, micro USB
Dimensiuni / greutate: 198,5 x 120 x 10,45 mm / 340 grame
Sistem de operare: Android 4.1
Autonomie specificata: 9 ore si 30 minute
Prima tabletă lansată în programul Nexus, sub supravegherea atenta a celor de la Google, este Nexus 7. Produsă de ASUS, aceasta are o calitate deosebită a construcţiei şi vine cu un accent clar pe ergonomie. Este rapida datorită procesorului Tegra 3 de la Nvidia şi este singura tabletă din acest top cu un procesor quad core. Calitatea ecranului este peste medie şi fluiditatea în utilizare este remarcabilă. În plus, aveţi siguranţa că pentru un an sau doi veţi avea cele mai noi versiuni de Android datorită update-urilor servite cu regularitate de Google.
2. Amazon Kindle Fire HD 16 GB – 1100 lei
Tip Ecran / Diagonala ecran / rezolutie: LCD IPS 7 inci 1280 x 800
Procesor / numar core-uri / frecventa: ARM Cortex A9 dual core 1200 MHz + Power VR SGX 540
Memorie RAM: 1024
Camera principala/secundara: HD
Conectivitate: Wireless N dual band MiMo, Bluetooth, micro USB, micro HDMI
Dimensiuni / greutate: 193 x 137 x 10,3 mm / 395 grame
Sistem de operare: Android 4.0 customizat
Autonomie specificata: 9 ore si 45 minute
Cea de-a doua generaţie de Kindle Fire a primit sufixul HD datorită unui ecran cu o rezoluţie mai mare în comparaţie cu primul model, asistat de un procesor cu 40% mai rapid. Ancorata în ecosistemul celor de la Amazon, de unde vă puteţi cumpără aplicaţii, muzică şi filme, tableta Kindle Fire HD oferă o rată de transfer foarte mare pe o conexiune wireless datorită sistemului inteligent de antene dual band MiMo. Ca un avantaj semnificativ faţă de generaţia trecută, noul Kindle Fire HD vine cu un sistem de operare un pic mai complex pe partea de funcţionalitate. Vorbim de un client de mail mai performant, aplicaţii dedicate de Facebook şi Skype şi un sistem foarte bine pus la punct de control parental.
3. Samsung P3110 Galaxy Tab 2 8GB – 1060 lei
Tip Ecran / Diagonala ecran / rezolutie: LCD PLS 7 inci 1024 x 600
Procesor / numar core-uri / frecventa: ARM Cortex A9 Dual Core 1000 MHz + PowerVR SGX 540
Memorie RAM: 1 GB
Camera principala/secundara: 3,15 MP / 0,3 MP
Conectivitate: Wireless N, Bluetooth 3.0, GPS, Micro USB
Dimensiuni / greutate: 193,7 x 122,4 x 10,5 mm / 340 grame
Sistem de operare: Android 4.0
Autonomie specificata: 8 ore si 45 minute
Una dintre tabletele mai ieftine de la Samsung este Galaxy Tab 2 P3110. Deşi vine cu un preţ mai accesibil, de aproape 1000 de lei, asta nu înseamnă nici pe departe că vorbim de o tabletă slabă. Este sprintenă datorită procesorului dual core, calitatea construcţiei îţi conferă sentimentul de trăinicie, iar GPU-ului PowerVR face o treabă foarte bună în a-ţi oferi o experienţă de gaming fluentă. Autonomia de aproape o zi de muncă şi efortul pe care îl face Samsung pentru a-şi actualiza rapid smartphone-urile şi tabletele pun acest model în fruntea optiunilor pentru cei cu un buget de aproximativ 1000 lei.
Descoperă şi alte tablete de până în 1200 lei pe Playtech.ro.