Pomelo este un fruct din zona Asiei de Sud-Est. A fost cultivat pentru prima dată pe teritoriul Malaeziei. Acesta a intrat pe piața din România ca un fruct folosit în dietele pentru slăbit.
Pomelo este cel mai mare fruct din familia citricelor și poartă denumirea științifică de Citrus maxima. În engleză, fructul are numele celui care a adus pentru prima dată semințele în zona Indiei, și anume numele căpitanului marinar englez Shaddock.
Citește și: Pomelo retras de la vânzare în urma depăşirii valorii admise de reziduuri de pesticide
Pomelor se poate combina cu multe tipuri de fructe, deoarece are un gust dulceag, dar se poate combina și cu gustări sărate. Acesta se consumă după îndepărtarea cojii, pe post de gustare sau se poate adăuga peste salate sau în băuturile răcoritoare. În Asia, Pomelo se adaugă la prepararea supelor sau a sosurilor iuți. Din coaja acestui fruct, chinezii realizează o marmeladă care se folosește pentru prepararea prăjiturilor.
Nu uita că fructul se poate păstra chiar și o săptămână într-un mediu răcoros sau la temperatura camerei.
“Fructul, ca oricare dintre citrice, poate fi consumat pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor şi este un bun stimulent al sistemului imunitar. De asemenea, previne arteroscleroza şi echilibrează presiunea arterială, graţie conţinutului de pectină”, conform specialistului Marian Grigore.
Este recomandat în diete deoarece îți oferă sațietate pentru mult timp. Nu conține grăsimi, deci îl puteți consuma pentru o siluetă perfectă! Este bogat în vitaminele C, B1, B2, B3, B5, provitamina A, acizi organici, proteine, minerale și conține 44 de calorii, carbohidrați și fier.
Pomelo are un efect anti-îmbătrânire. Datorită antioxidanților și a vitaminei C poți preveni leziunile la nivelul pielii. În plus, este un fruct cu caracteristici antibacteriene. Reglează nivelul tensiunii arteriale datorită cantității de potasiu pe care o conține, și anume 400 mg/porție. Astfel contribuie la oxigenarea tuturor organelor și la dilatarea vaselor de sânge.