Tot ce trebuie să ştii dacă ţi se anulează zborul. Toţi românii trebuie să ştie ce să facă în situaţia în care se trezesc cu zborul anulat sau reprogramat. Deşi pare o misiune imposibilă, aceştia îşi pot recupera banii de la companiile aeriene, fără să fie forțat să accepte vouchere sau reprogramări.
De cele mai multe ori, companiile aeriene dau vina pe scumpirea kerosenului sau pe personalul redus pentru cursele reprogramate sau anulate.
Trebuie să ştiţi că, potrivit regulamentului Comisiei Europene, orice pasager căruia i s-a anulat zborul are dreptul să își recupereze integral banii pe biletul de avion, fară să fie forțat să accepte vouchere sau reprogramări.
De asemenea, cei care se trezesc cu zborul anulat sau reprogramat cu maximum 14 zile înainte de călătorie, pot fi primi până la 600 de euro despăgubire, în funcție de distanța zborului.
Dacă problema nu se rezolvă direct cu firma de la care ati cumpărat biletele de avion, trebuie să ştiţi că puteţi face plângere la Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor, dar și la Centrul European al Consumatorilor.
Există și varianta asigurărilor complete de vacanţă, care vă garantează că veți primi banii înapoi pentru cazare, avion, ori închirierea maşinilor, dar care costă câteva sute de lei, potrivit Antena 3.
Autorităţile din Grecia vin cu veşti bune pentru turişti. Începând cu 1 iunie se renunţă la obligativitatea purtării măştii în avioane şi în locurile publice închise.
Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA) şi Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) au anunţat în luna mai că ridică obligativitatea purtării măştilor sanitare în avioane şi în aeroporturile din Uniunea Europeană începând cu 16 mai.
Companiile aeriene au fost instruite să încurajeze pasagerii să folosească măştile în timpul zborurile către sau dinspre destinaţii în care purtarea măştii în transportul public este încă necesară.
”În spitale, azilurile de bătrâni şi transportul urban, cum ar fi autobuzele, metroul şi tramvaiul, rămâne obligatorie purtarea măştii”, a declarat ministrul grec al Sănătăţii, Thanos Plevris, într-un mesaj televizat, potrivit News.
Acesta a mai precizat că o comisie de experţi îşi va anunţa decizia privind purtarea măştii de către pasagerii de pe feribot săptămâna viitoare.
Reamintim că la începutul lunii martie, Grecia a renunţat la obligativitatea măştii în restaurante, baruri şi centre de divertisment de noapte.