Ce este detoxifierea?
Termenul detoxifiere este asociat in general cu consumul excesiv de alcool, cu consumul de narcotice sau cu dieta si pierderea in greutate. Cu toate acestea, termenul are si alte intelesuri si poate fi folosit mai degraba atunci cand ne referim la acel proces menit sa ne curete organismul de efectele negative ale mediului inconjurator: chimicale industriale, aditivi din mancaruri, pesticide, poluanti, fumatul pasiv, metale grele. In zilele de azi, detoxifierea este practicata chiar si de indivizii sanatosi, pentru a-si mentine organismul in forma maxima si sanatos.
Detoxifierea inseamna de aceea, eliminarea substantelor toxice din organism si curatarea rinichilor si a colonului, dar si a organelor responsabile cu aceste procese intern, in cadrul metabolismului. Procesul poate fi realizat pe diferite cai, inclusiv prin intermediul consumului de suplimente alimentare, injectii intravenoase sau colonoscopii.
CITESTE SI: Ce trebuie să ştii despre cura de detoxifiere cu lămâie
De ce avem nevoie de detoxifiere?
Detoxifierea este una dintre cele mai bune metode de a ne pastra sanatosi intr-un mediu toxic si poluat asa cum se prezinta el in zilele noastre. Semne ca avem nevoie de asa ceva? Dureri de cap inexplicabile, dureri de spate inexplicabile, pierderi de memorie, degradari ale unghiilor sau parului, alergii frecvente, expunerea prelungita la solutii de curatat, pesticide, diuretice, medicamente etc.
Din beneficiile detoxifierii putem aminti faptul ca prin intermediul acestui proces vom reusi sa purificam atat rinichii, ficatul cat si sangele. O astfel de purificare nu poate avea loc cu ajutorul unei diete, oricat de stricte ar fi aceasta. Printre alte avantaje amintim: stimularea sistemului imunitar, a sistemului hormonal, reducerea dependentei fata de substante periculoase precum zaharul, cafeina, nicotina sau alcoolul.
VEZI SI: Reţeta de detoxifiere care îţi curăţă ficatul în doar O ZI
Detoxifierea pe termen lung vs. detoxifierea pe termen scurt
Programele de detoxifiere pot fi atat pe termen lung cat si pe termen scurt. Ambele versiuni vizeaza insa acelasi lucru, eliminarea toxinelor din organism. Detoxifierile pe termen scurt pot consta in chelatii, colonoscopii, curatiri ale pielii, eliminari ale metalelor grele si a mercurului, injectii intravenoase. Pe de alta parte, detoxifierile pe termen lung pot incepe printr-o schimbare radicala a dietei precum cele care evita consumul carnii, dulciurilor si a carbohidratilor si recomanda consumul de fructe si legume. Acest tip de detoxifiere poate cuprinde de asemenea exercitii de Yoga si Tai Chi sau tratamente de tip alternativ precum homeopatia, acupunctura, masajul sau meditatia.
Citeste mai mult pe lyla.ro