Tot ce trebuie să știi despre recuperatoarele de căldură și de ce să investești în ele chiar și vara

În locuința noastră ne dorim să avem parte de un confort absolut, mai ales atunci când vine vorba despre aerul pe care îl respirăm. Acesta este un aspect foarte important și nu doar pentru sănătate cât și pentru bunăstarea noastră. 
Filip Stan
18 apr. 2022, 09:24
Tot ce trebuie să știi despre recuperatoarele de căldură și de ce să investești în ele chiar și vara

Realitatea sumbră cu care ne întâlnim zi de zi este faptul că poluarea a atins cote alarmante și nu afectează doar mediul înconjurător, ci și pe noi. Dioxidul de azot, ozonul de la nivelul solului, pulberile în suspensie sunt recunoscuți la momentul actual ca fiind printre cei mai mari poluanți factori, care afectează grav sănătatea umană.

Expunerile pe un termen îndelungat la acești poluanți pot provoca efecte minore asupra sistemului respirator, dar pot duce și la decesul prematur.

Suntem zilnic expuși la poluare, iar de cele mai multe ori nu suntem conștienți de gravitatea lor.

Sursele de poluare sunt mult mai multe. Acestea pot fi naturale sau antropice:

  • agricultură.
  • arderea combustibililor fosili pentru producerea energiei electrice, în industrie, transporturi.
  • utilizarea solvenților și procesele industriale, precum industria chimică și extractivă.
  • tratarea deșeurilor.
  • erupțiile vulcanice, emisiile de compuși organici volatili din plante.

Am putea crede că în propria locuință suntem feriți de poluare și că respirăm un aer mai curat, însă de cele mai multe ori aerul din casă este mult mai poluat decât cel de afară. Faptul că ne uscăm hainele în casă, este un prim factor de aer contaminat. Particulele din detergenți și balsamuri sunt eliminați în aerul pe care noi îl respirăm. În plus, de aici apare și umezeala care mai departe duce la igrasie și mucegai. La fel de nocivi pot fi și detergenții pe care îi folosim atunci când facem curățenie. Fumul de țigară, de la mâncare, praful sunt alți factori ce duc la un aer cu un grad ridicat de toxicitate. Dacă deschidem ferestrele pentru a aerisi, nu facem decât să recirculăm un aer poluat de la exterior la interior. Așadar, de multe ori fără a conștientiza, aerul din locuință este mult mai poluat decât cel de afară.

Tehnologia a avansat și ne putem bucura acum de soluții salvatoare în acest sens. Putem apela la un recuperator caldura care vine cu foarte multe beneficii.

De ce merită să investim într-un recuperator de căldură? 

Chiar dacă sunt numite generic recuperatoare de caldura acestea sunt de fapt sisteme care funcționează în orice sezon, indiferent de temperaturile de afară.

Concret, în zilele călduroase ne ajută să avem un grad ridicat de aer proaspăt fără a deschide ferestrele. Acestea introduc un aer mai rece decât cel existent, iar în acest fel ajută unitatea de aer condiționat să răcească doar respectiva diferență.

Dacă, spre exemplu, într-o zi de vară avem în interior o temperatură de 23 de grade și deschidem ferestrele pentru a aerisi, vom introduce temperatura de la exterior care poate fi mult  mai mare.

Dacă optăm pentru un sistem de ventilație cu recuperare de căldură, acesta va introduce aerul de la exterior, însă cât mai aproape de temperatura aerului din interior, datorită energiei cedate de aerul viciat expulzat.

Altecovent, partener de încredere 

Altecovent este o companie specializată în comercializarea sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură cât și a ventilatoarelor de baie. Vine de asemenea, cu o gamă largă de servicii în acest sens, fiind specializați în domeniu. Oferă consultanță tuturor clienților, asigură montaj profesional pot personaliza fiecare proiect în parte, în funcție de necesitățile clienților. În pagina ventilatiecurecuperarecaldura.ro puteți găsi toate detaliille.

Cu ce beneficii vine un sistem de ventilație cu recuperare de căldură?

Astfel de sisteme nu doar că vor asigura un mediu confortabil într-o locuință sau o temperatură optimă, vin cu și mai multe beneficii pe care le puteți descoperi concret în rândurile care urmează.

Reduc costurile 

Sistemele de ventilație vor asigura alimentarea cu aer proaspăt a unei locuințe prin extragerea și filtrarea aerului poluat de la exterior. Acestea pot recupera până la 97% din căldura eliminată din spațiile umede, fapt care va duce la economii substanțiale.

De asemenea, asigură o răcire naturală pe timpul verii, fără să mai fiți nevoit să deschideți ferestrele. În plus, sunt o soluție excelentă pentru persoanele care suferă de alergii sau astm. Pot asigura o distribuție echilibrată a căldurii în toată locuința.

Toate aceste lucruri pot reduce costurile cu până la 30% și astfel, va fi amortizată investiția în timp.

Economia energiei

Un alt mare avantaj al sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură este capacitatea lor de a recupera energia, dar și de a regla umiditatea dintr-o locuință datorită acumulatorului termic.

Recuperarea se bazează pe utilizarea căldurii și umidității în aerul extras pentru încălzirea aerului proaspăt din interior.

Sistemele sunt eficiente 

Rata de recuperare a energiei și a căldurii este ridicată, depășind 90%. Aceste sisteme asigură un schimb de aer permanent, echilibrează umiditatea și filtrarea aerului contaminat.

În plus, aceste sisteme vor adăuga un plus de valoare oricărei locuințe, mai ales în contextul în care peste ani veți dori să o vindeți.

Ce mai trebuie să știți

În cadrul magazinului Altecovent veți găsi mai multe modele de astfel de sisteme cu ventilație de recuperare de căldură. Acestea pot fi centralizate sau descentralizate, în funcție de locuința pe care o dețineți. Însă echipa de aici va oferi consultanță și va recomanda sistemul potrivit astfel încât să aveți parte de toate aceste avantaje. În plus, tot ei se pot ocupa cu montarea sistemului. În orice caz, veți avea nevoie de o echipă profesionistă pentru montarea acestor sisteme.

Spre exemplu, un sistem de ventilație centralizată cu recuperare de căldură trebuie instalat în afara locuinței precum în camera tehnică, în mansardă sau alte spații care nu fac parte din suprafața utilă a locuinței.

În cazul recuperatoarelor de căldură descentralizate, acestea se montează în fiecare încăpere din locuință, fiind format din mai multe unități.

Cert este că ambele sisteme vin cu toate aceste beneficii enumerate mai sus.

Pentru mai multe detalii cu privire la gama de produse cât și alte detalii importante puteți accesa pagina oficială de la Altecovent.

Date de contact: [email protected]

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
România NU scapă de Călin Georgescu. Crin Antonescu aruncă bomba. Abia asta e periculos
Playtech.ro
Se oprește curentul în Ajun și de Crăciun în județul Ilfov. Lista străzilor care nu vor avea lumină în perioada 24-26 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Cuvintele greu de reprodus pe care Makaveli i le adresa Dianei Șoșoacă, înainte să-i devină consilier: „Javră penală”, „Cine te crezi, șomâldoaco?”
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Tragedie aviatică pe ruta București-Zurich. Un avion a luat foc. Sunt raportate victime
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lovitură pentru Călin Georgescu. Decizia luată chiar acum de judecătorii Curții de Apel
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Dmitri Peskov neagă zvonurile despre divorțul Asmei al-Assad de Bashar al-Assad
MediaFlux
DEZVĂLUIRI din AVIONUL MORȚII! Detalii CUTREMURĂTOARE din cursa BUCUREȘTI ZURICH
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Marea demolare de pe drumul spre Sinaia: 500 de case-monument dispar. Imobile „despăgubite” cu sume derizorii