Tenurile grase trebuie demachiate corect cu produse specifice acestor tipuri de ten, trebuie pudrate cu o pudră mentolată răcoritoare care dă voie pielii să respire. Pentru aceste tipuri de ten trebuie folosit un săpun antibacterian hidratant. Este foarte important să se folosească o cremă hidratantă pentru că dă senzaţia de uscăciune, dar de fapt este doar deshidratarea în straturile superficiale ale pielii pentru că sebumul ocupă spaţiile pe care ar fi trebuit să le ocupe apa.
Pentru a regla situaţia trebuie să folosim o cremă hidratantă pe care o dăm spre exemplu dimineaţa. Ne spălăm cu săpunul antibacterian hidratant şi apoi se aplică un strat subţire de cremă hidratantă pentru tenul gras. După ce crema intră în piele se dă un puf de pudră mentolată.
Angela Crăciun, specialist cosmetică la Yucca Wellness Center, spune că nu este recomandat fondul de ten în sezonul foarte cald. Când aveţi un eveniment puteţi folosi o pudră compactă care are putere de acoperire, dar nu fond de ten pentru că produce o asfixie cutanată care dăunează aspectului pielii. Pielea nu este lăsată să respire, se îngălbeneşte, se umple de fel de fel de impurităţi şi nu are un aspect sănătos.
Măşti pentru tenurile grase
În sezonul cald tenul fiecărei femei are de suferit. Pentru a proteja tenul este de ajuns să folosim o serie de fructe de sezon din care putem realiza măşti incredibil de bune chiar acasă, care vor ajuta foarte mult la însănătoşirea şi menţinerea sănătăţii pielii. Pentru ten gras sunt recomandate mastile naturiste care te vor ajuta sa scapi de excesul de sebum si ajuta la inchiderea porilor.
„Spre exemplu, castravetele şi roşia sunt foarte bune pentru tenul gras. Caisa este bună şi pentru tenurile grase că este foarte hidratantă. Plantele sunt benefice pentru toate tipurile de ten, începând de la cele acneice până la tenurile pătate. Pentru cele acneice, planta minune este tătăneasa. De la acestă plantă se foloseşte tot, de la rădăcină până la floare. Cu această plantă poţi face infuzii şi decocturi care aplicate pe piele vindecă pur şi simplu ca prin minune. Muşcata este foarte bună pentru tenurile grase. Frunzele de muşcată se spală bine, se pun într-o baie de apă, apa dă în clocot, se da de-o parte, se lasă 10-15 minute, după care se strecoară şi se pune în masca respectivă sau se şterge faţa cu ea”, explică Angela Crăciun, specialist cosmetică la Yucca Wellness Center.
Pentru tenurile pătate se poate aplica drojdie de bere împreună cu picături de lămâie. De asemenea, pentru acest tip de ten este foarte bun mărarul. Se ia o legătură de mărar, se pune în blender şi pasta amestecată cu argilă se aplică pe faţă.
Argila este multifuncţională şi se poate aplica chiar şi doar cu apă.
„Sunt o mulţime de plante care te pot ajuta să-ţi îngrijeşti tenul. Ghioceii, viorelele, lacrămioarele… cu ele îţi poţi face apă de faţă. Ele se pun la macerat în apa rece. După ce te-ai şters cu demachiantul te poţi şterge cu această apă. Ea rămâne pe faţă şi are nişte efecte extraordinare. De asemenea, bicarbonatul de sodiu este bun pentru tenurile grase”, mai spune cosmeticiana.