Tot ce trebuie să știi înainte de a-ți face un tatuaj. Cum pot fi îndepărtate, de fapt, desenele de pe corp: „Soluțiile sunt destul de costisitoare”

Uneori, se întâmplă ca oamenii să regrete că și-au făcut un tatuaj și decid să îl îndepărteze. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a te tatua.
Bianca Bocioacă
27 mai 2024, 16:41
Tot ce trebuie să știi înainte de a-ți face un tatuaj. Cum pot fi îndepărtate, de fapt, desenele de pe corp: „Soluțiile sunt destul de costisitoare”
Ce trebuie să știi înainte de a-ți face un tatuaj

Prof, dr, Ioan Lascăr, chirurg plastician, a explicat cum poate fi îndepărtat un tatuaj, în funcție de dimensiunea acestuia. El a explicat că pentru tatuajele de dimensiuni mici pot fi folosite tehnici locale pentru a le îndepărta, dar acestea lasă cicatrici. În cazul desenelor de pe corp de dimensiuni mari, îndepărtarea este costisitoare și necesită transplant de piele.

„Când vorbim de tatuaje de dimensiuni nu foarte importante, putem folosi diferite artificii, plastii locale care să permită să îndepărtăm tatuajul, însă cu prețul unor cicatrici.

Când tatuajele sunt foarte mari și se dorește îndepărtarea lor, soluțiile sunt destul de costisitoare, din punct de vedere estetic, în sensul că ar trebui să le îndepărtăm și să le înlocuim cu transplant de piele”, a spus profesorul.

Citește și: Drama trăită de o tânără care nu se poate angaja din cauza tatuajelor: „Doar pentru că le am nu înseamnă că nu pot fi un angajat bun”

Potrivit specialistului, chiar dacă laserul ajută la eliminarea unui tatuaj, acesta nu elimină complet cicatricile. Procedura care presupune utilizarea laserului lasă o cicatrice puțin vizibilă. În ceea ce privește tatuajele de mari dimensiuni, singura opțiune ar fi o intervenție chirurgicală majoră, precum autotransplantul de piele, care nu oferă un rezultat estetic satisfăcător.

„Laserul ajută, dar tot rămân niște cicatrici care sugerează, într-o bună măsură, ceea ce au încercat să acopere. Rămâne o linie cicatriceală. Deci laserul ar fi o procedură care nu lasă cicatrici sau îndepărtează cicatricile, dar nu este o abordare corectă pentru că laserul este utilizarea unei energii înalte, este echivalentul unei arsuri, este un transfer termic care este efectuat la diferite adâncimi ale pielii.

Citește și: Poate fi un tatuaj sub formă de cruce arma diavolului? Ce spune Biserica despre enoriaşii care îşi fac „trup cioplit”

Rezultatul este însă tot o cicatrice, mai mult sau mai mai puțin discretă, care poate satisface într-o oarecare măsură, dar îndepărtarea, rezolvarea radicală pentru tatuajele foarte mari este posibilă doar cu o procedură chirurgicală semnificativă, adică înlocuirea cu autotransplant de piele, ceea ce, din punct de vedere estetic, înseamnă un rezultat nefavorabil”, a spus prof. dr. Ioan Lascăr la DC News.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă în închisoare
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Transportatorii se revoltă! Restricțiile de circulație de pe Valea Oltului vor duce la noi scumpiri
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
O stațiune din România, spaima turiștilor. Fug din cauza mizeriei în care a ajuns
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din Năvodari: „Am căzut peste copil”. Băiețelul de șase ani ar fi rămas cu sechele
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă PACE: Rusia este pregătită
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Guvernul portughez reintroduce facilități fiscale pentru rezidenții străini, în pofida criticilor
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!