„Avem destul de frecvent cazuri de minore de 12 – 13 ani care fug de acasă, pentru că s-au îndrăgostit de băieţi mai mari. Cele mai multe sunt atrase de ceea ce le promit tinerii, de bunăstare, de o viaţă mai bună. Părinţii sunt disperaţi, până la urmă le găsesc, dar în acele momente adolescentele neagă că ar fi fost forţate sau abuzate sexual ori exploatate în vreun fel„, a declarat psihologul Gabriela Colesniuc, potrivit cugetliber.ro.
Cum era şi de aşteptat, nu toate cazurile ajung să fie semnalate oamenilor legii. Tinerele sunt returnate în sânul familiei, iar Poliţia nu mai este sesizată. Dar trauma rămâne, iar riscul ca adolescenta să aleagă, din nou, fuga de acasă, este prezent, dacă nu este consiliată psihologic la întoarcerea acasă.
Psihologii atrag atenţia că începerea vieţii sexuale la o vârstă fragedă reprezintă o traumă, iar de aceea părinţii au un rol foarte important. „Preadolescenţii ajung să îşi înceapă viaţa sexuală la 13 – 14 ani, fapt care la nivel de dezvoltare psihologică este con-siderată un traumatism. În lipsa unei educaţii corespunzătoare, a informaţiilor oferite copiilor privind implicaţiile şi efectele vieţii sexuale timpurii, copiii sunt vulnerabili şi expuşi în faţa abuzului sexual. Chiar şi în situaţia în care preado-lescentul consimte, actul sexual este perceput ca o traumă care îl va urmări toată viaţa„, a explicat psihologul Elena Ranga.
Citeşte şi: SCANDAL MONSTRU între o nimfomană beată şi doi instalatori care au refuzat să facă sex cu ea FOTO