Tot mai multe românce apelează la TRATAMENTE cu acid hialuronic. Vezi cât sunt de PERICULOASE dacă mergi oriunde

Moda injectărilor în scop cosmetic prinde tot mai mult teren și în România. Fie că este vorba despre riduri, buze imperfecte sau de pomeți, acestea se pot corecta cu ajutorul substanțelor de umplere. Acidul hialuronic este un antidot redutabil pentru efectele îmbătrânirii. Expertii insista ca aceste proceduri sa fie facute in cabinete specializate, de catre medici care au competente in domeniul estetic. Altfel, riscurile unor interventii facute de nespecialisti, cu produse de slaba calitate, sunt mari. 
Roxana Gagiu
21 mart. 2016, 09:27
Tot mai multe românce apelează la TRATAMENTE cu acid hialuronic. Vezi cât sunt de PERICULOASE dacă mergi oriunde

„Adultul înaintează în vârstă accentuând ridurile și șanțurile feței din cauza contracțiilor voluntare și involuntare ale musculaturii de la acest nivel. Gravitația, îmbătrânirea și laxitatea sistemului aponevrotic contribuie la tracțiunea pachetelor adipoase ale feței. Astfel ele alunecă spre partea inferioară a feței conturând bărbia dublă, gâtul de buldog sau lipsa pomeților și accentuarea cearcănelor. Volumul feței se pierde, însă nu numai în procesul de îmbătrânire, ci și în cursul curelor de slăbire sau în perioade de boală”, spune medicul dermatolog Mihaela Leventer.

Injectările se pot face la orice vârstă, începând cu 18 ani, susține specialistul. Cele mai de succes sunt tratamentele pentru ridurile din zona nasului, gurii și frunții, reconturarea obrajilor, corecția cearcănelor, ridicarea sprâncenelor, mărirea buzelor și augmentarea feselor. Experții insistă ca aceste proceduri să fie făcute în cabinete specializate, de către medici care au competențe în domeniul estetic.

„Specialiștii cu drept profesional de a efectua tratamente estetice cu substanțe de umplere sunt dermatologii și plasticienii, toți ceilalți braconează sub diverse motive aceste tratamente. Nici măcar asistenta medicală, studentul sau rezidentul de medicină nu au voie să facă aceste tratamente pentru că nu au răspundere profesională. Cât privește injectări la stomatolog, ginecolog, neonatolog, chirurg etc. Nu sunt recomandate așa cum nu se face albire de dinți la dermatolog sau plastician, curățarea dopurilor de ceară din urechi la oftalmolog și exemplele pot continua”, este de părere dermatologul.

Riscurile sunt mari pentru cei care se lasă de exemplu pe mâna nespecialiştilor, pentru injectări. La fel de periculoase sunt și produsele de slabă calitate.

„Injectarea în scop estetic trebuie să se facă în cabinete medicale omologate în acest sens, care respectă legislația în vigoare și care folosesc produse înregistrate provenind dintr-o sursă legală. Produsele ieftine, de pe piața neagră, expun clientul la introducerea în piele sau sub piele de substanțe impure, nesterile, care produc reacții inflamatorii, infecții, cicatrici vicioase, nodozități, alte deformări locale sau modificări ireversibile ale aspectului pielii”, conchide dermatologul Mihaela Leventer.

La ora actuală, se estimează o creștere globală de câteva miliarde de dolari a pieței tratamentelor cu acid hialuronic, până în 2019.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Primele imagini cu Papa Francisc în sicriu! Ce ritualuri urmează în Vatican | FOTO
Bzi.ro
Andreea Esca, petrecere în costum de baie de Paște! Imagini inedite cu vedeta PRO TV în vacanța din Grecia
Fanatik.ro
Ce trebuie să dai de pomană și ce nu e bine să împarți de Sfântul Gheorghe 2025. Este sărbătoare mare, cu cruce roșie în calendar
Capital.ro
România a pierdut o mare valoare. Și-a pus amprenta asupra întregii țări. Va fi veșnic în amintirea românilor
Playtech.ro
Moștenitor în străinătate. Unde se face procura pentru succesiune
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Gabriel Liiceanu spune cu cine (nu) votează și de ce. „Poporul român doarme liniștit în cel mai cumplit vacarm”
wowbiz.ro
Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive
Spynews
Chef Richard Abou Zaki de la Chefi la cuțite, alături de Mădălina Ghenea, la Roma. Ce pun la cale cei doi: “Abia aștept…” | FOTO
Spynews
Elena Viscu se căsătorește din nou?! Fosta soție a lui CRBL, moment emoționant la o nuntă! | VIDEO
Evz.ro
Construcția unui pod istoric în România. Lucrările încep sâmbătă
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
O turistă a murit dupa ce s-a răsturnat cu ATV-ul pe Clisura Dunării
Cancan.ro
Cauza morții fetei de 15 ani care a căzut cu trotineta. Ce s-a întâmplat cu Valentina, în șanț
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut o mare doamnă a scenei artistice. Toți românii au admirat-o. Nu va mai fi nimeni ca ea
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Comoara romană ascunsă, găsită înainte de Paște în Giurgiu! Este una dintre cele mai mari descoperiri din istoria recentă
Horoscop special Alina Bădic. Finalul lunii aprilie aduce surprize total neașteptate, dar și provocări. Zodiile care dau lovitura
MediaFlux
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci în această sfântă zi
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul în care un apartament renovat costă cât o mașină SH