În Cluj se înregistrează o incidenţă tot mai crescută a consumului şi traficului de substanţe cu efect psihoactiv, mai ales în rândul tinerilor, precum şi o scădere alarmantă a vârstei de la care începe statistic consumul de astfel de substanţe. Conform datelor furnizate de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog media lunară a internărilor de urgenţă este de 30 la persoanele adulte şi de şapte la copii, în judeţul Cluj.
În cadrul aceleaşi întâlniri, reprezentantul BCCO Cluj a solicitat Instituţiei Prefectului sprijin în vederea realizării unor demersuri pe lângă Guvernul României pentru adoptarea unui act normativ care să stipuleze condiţiile privind înfiinţarea unui laborator specializat.
„Astfel vor putea fi identificate/studiate efectele substanţelor cu efect psihotropic, pe fondul apariţiei pe piaţă a unor substanţe noi, necunoscute”, au precizat cei de la BCCO, potrivit voceatransilvaniei.ro.
În schimb, prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a ţinut să sublinieze faptul că „este necesar să existe o cooperaremai strânsă între instituţii, organizaţii şi comunitate şi, mai ales, să fie intensificată activitatea de prevenţie, desfăşurată în şcoli şi în familie”.