După o viroză severă, unele persoane pot prezenta o durere în piept. Se întâmplă în special în cazul tinerilor și acesta e semn de infecție la nivelul inimii, avertizează medicii. După orice infecție respiratorie severă, poate apărea inflamația mușchiului cardiac, aşa numita miocardită.
Însă, o durere severă în piept la un tânăr poate arăta inclusiv că persoana respectivă a făcut infarct. Numărul cazurilor de infarct s-a înmulţit alarmant inclusiv în rândul tinerilor.
”Când structura mușchiului cardiac – numit miocard – suferă, e afectat automat și sistemul nervos al mușchiului. Și apar palpitații. Inima bate mai repede, bate neregulat. Trebuie să mergem la cardiolog”, avertizează Dr. Oren Iancovici, medic cardiolog, potrivit Stirile Pro TV.
Citeşte şi: S-au modificat simptomele COVID. Cel mai comun semn de boală nu mai este febra
O ecografie poate ajuta medicul să pună un diagnostic.
”Dacă un pacient de 23 de ani ajunge la spital cu durere în piept, acum 10 ani te-ai fi gândit la o miocardită, acum există infarct la 23 de ani. Infarctul a devenit frecvent la vârste mici și cam egal femei- bărbați. (…) Apar niște cicatrici care pot fi vizualizate prin rezonanță magnetică pe o secvență specială. Aceste cicatrici sunt diferite în cazul unui pacient care a suferit un infarct și a unui care a avut miocardită”, spune Dr. Smărăndiță Lăcău, medic primar radiologie.
Citeşte şi: Cercetătorii demontează mitul slăbirii: dacă faci sport, poţi mânca orice. Reţeta care îţi prelungeşte viaţa