Şcolile s-au redeschis luni. Toţi elevii şi părinţii trebuie să ştie asta! Ce se va întâmpla când se întorc elevii la şcoală

Şcolile s-au redeschis luni, iar copiii au fost controlaţi la intrare pentru a se vedea cine e suspect de gripă şi cine nu. Nu mai puțin de 39 de persoane au murit din cauza gripei, iar ministrul Sănătății a anunțat că marți se va lua o decizie în cazul declarării epidemiei. Sunt anunțate, însă, controale drastice în şcoli.
Filip Stan
28 ian. 2019, 05:50
Şcolile s-au redeschis luni. Toţi elevii şi părinţii trebuie să ştie asta! Ce se va întâmpla când se întorc elevii la şcoală

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că luni, dar și în următoarele zile, elevii vor merge la școală. 

”Se duc la şcoală pentru că săptămâna care începe mâine este ultima săptămână din semestru. Ca urmare, se încheie situaţiile şcolare şi noi nu putem să bulversăm încheierea semestrului. Invit pe toţi colegii profesori, invit pe părinţi şi pe copii să se pregătească pentru ziua de mâine. Este zi de şcoală şi va fi toată săptămâna”, a declarat, duminică, Ecaterina Andronescu.  

De asemenea, ea a declarat că ”triajul în fiecare dimineaţă este foarte serios făcut în fiecare şcoală”. În plus, ministrul îi sfătuieşte pe părinţi să ducă copiii la medic, dacă există suspiciuni de boală.

Triajul epidemiologic se face, de regulă, la întoarcerea copiilor din vacanțe. De data acesta, triajul va avea loc la intrarea copiilor în ultima săptămână de școală, înaintea vacanței intersemestriale. Dacă, de regulă, acest triaj trebuia făcut în prima zi de școală, acum el are caracter continuu, fiind oligatoriu zi de zi.

Școlile trebuie să identifice mai ales cazurile în care copiii de școală sau de grădiniță prezintă ”simptomatologie de boală, în special respiratorie. Iar aici ministerul Educației trece în revistă simptomele care ar trebui semnalate: febră, tuse, strănut, stare fizică alterată. Fiecare caz identificat va fi raportat zilnic la Inspectorat.

De la inspectorat, tot în fiecare zi, va fi trimisă lista cazurilor din fiecare școală, pe tot județul, către Direcțiile județene de Sănătate Publică. Potrivit documentului citat, DSP-urile ar trebui să acorde inspectoratelor tot sprijinul necesar instituirii măsurilor de prevenire măsurilor și limitare a îmbolnăvirilor.

Şcolile din toată ţara au fost închise vineri, din cauza gripei, decizia aparţinând ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 39, fiind confirmate peste cinci mii de cazuri de îmbolnăvire până la ultima raportare.

Dacă, într-o sală de clasă, trei copii sunt diagnosticaţi cu gripă, trei zile la rând sau 20% din întreaga unitate şcolară absentează, atunci cursurile pot fi suspendate, la cererea directorului şcolii. 

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'