Zonele afectate de dermatită pot avea băşici sau cruste care se exfoliază. Este important să ştim că dermatita nu este o boală contagioasă, dar este o suferinţă şi are simptome neplăcute, dacă nu este ţinută sub control.
Tipuri de dermatită şi simptomele lor
Cele mai cunoscute tipuri de dermatită sunt:
Dermatita atopică – debutează, de obicei, în copilărie şi se manifestă prin roşeaţă, măncărime şi apare mai ales în zona coatelor, în spatele genunchilor şi în zona gâtului. Dacă bolnavul se scarpină, eczema poate face lichid şi poate forma cruste.
Persoanele care suferă de dermatită atopică au perioade în care afecţiuea izbucnește în mod periodic și apoi dispare pentru o perioadă.
Dermatita de contact – eczema apare pe zone ale pielii care au intrat în contact su substanţe iritante sau care pot provoca reacţii alergice, precum produsele de curățenie, săpunul, anumite uleiuri. Iritaţia poate avea drept simptome: arsurile, înţepăturile şi mâncărimile. De asemenea, pot apărea şi băşici.
Citeşte şi Dermatita atopică. Cum scăpăm copiii de pielea roşie, iritaţii, mâncărimi şi vezicule suprainfectate
Dermatita seboreică – Această afecţiune afectează în special scalpul, tenul, dar și partea superioara a pieptului și a spatelui. Dermatita seboreică se manifestă prin pete scuamoase, înroșirea pielii și mătreață în exces.
De obicei, dermatita seboreică este o afecţiune care afectează pe termen lung pacientul şi, la fel ca dermatita atopică, izbucnește în mod periodic și apoi dispare pentru o perioadă.
Citește continuarea pe ideisanatoase.ro.