Tractoriștii români, cel mai mare salariu din UE. Rareș Bogdan: „Chestiunile astea sunt realități și ele trebuie explicate românilor”

Salariile din România au ajuns să fie mai mari decât în multe țări din Occident, a precizat europarlamentarul Rareș Bogdan în cadrul unei emisiuni tv.
Filip Stan
04 sept. 2024, 14:20
Tractoriștii români, cel mai mare salariu din UE. Rareș Bogdan:

Rareș Bogdan a dat ca exemplu badantele care lucrează în Italia și pe muncitorii din construcții sau agricultură. Declarațiile europarlamentarului au generat reacții rapid, iar mulți fermieri români îl contrazic.

În opinia lui Rareș Bogdan, salariul unui tractorist din România e mult mai mare decât unul din orice alt stat occidental.

„Paradoxal, în momentul acesta, este mai interesant să trăiești în România și veniturile în anumite zone din România sunt chiar mai mari decât în sudul Italiei, în Spania, în Portugalia. E greu încă să te bați cu veniturile din Marea Britanie, Germania, nordul Italiei, dar sunt multe zone unde au plecat românii pentru a câștiga, unde venitul unei badante a ajuns la 650-700 de euro. În momentul ăsta, o femeie care are grijă de un copil sau un bătrân în Cluj, București, Brașov, Iași, câștigă aceeași sumă sau chiar mai mult.

Citește și Noi vouchere pentru români. Angajaţii pot primi 220 lei pe lună sau 440 lei pe eveniment

Dacă căutați un meșter în domeniul construcțiilor care să pună faianță, sau un bun instalator, sunt firme în România unde se câștigă nu mai puțin de 1.200-1.500 de euro. Un tractorist, un om care lucrează pe combină agricolă în sudul României câștigă astăzi mai mult decât câștigă în orice țară din Occident. Chestiunile astea sunt realități și ele trebuie explicate românilor”, a declarat Rareș Bogdan.

Afirmațiile lui Rareș Bogdan i-au determinat pe cei de la Asociația Fermierilor din Dolj să-l contrazică. Un tractorist român câștigă între 15.000 și 19.000 de euro pe an, în comparație cu Germania, unde veniturile pot ajunge la peste 37.000 de euro, conform Asociației Fermierilor din Dolj.

Europarlamentarul susține că e important ca românii din diaspora să fie convinși să revină în țară. Rareș Bogdan a confirmat, totuși, că mulți dintre ei au două mari probleme atunci când se gândesc să vină înapoi în țară.

„Românii spun că avem două probleme: spitalele – ne e frică să ne îmbolnăvim în spitalele României, că ieșim mai bolnavi, și școlile pentru copiii noștri născuți în străinătate, adică clase speciale pentru copiii celor din diaspora, probleme pe care o să le rezolvăm. (…) Noi căutam încrederea românilor din diasproa și încercăm să venim cu diferite oferte în țară pentru a găsi diverse modalități prin care să îi convingem să se întoarcă acasă”, a mai spus Rareș Bogdan.

Citește și Percheziţii la domiciliul lui Alfred Bulai în dosarul agresiunilor sexuale de la SNSPA. Sociologul, aşteptat la audieri, riscă control judiciar sau măsura reţinerii pentru 24 de ore

Spynews
Iustina de la Insula iubirii, prima imagine cu fetița ei și a lui Cornel! Postarea cu care și-a înduioșat fanii / FOTO
Bzi.ro
Irina Loghin a ajuns la poliție! „Sunt extrem de supărată și întristată!”
Fanatik.ro
Peștele bun și ieftin pe care îl poți consuma chiar și de 5 ori pe săptămână. E o bombă de proteine și face minuni pentru organism
Capital.ro
Răsturnare de situație în cazul Elodia-Cioacă. Mama Elodiei a spus totul după 17 ani: Așa este!
Playtech.ro
CUTREMURĂTOR! Drama prin care a trecut Selina. Detalii șocante din trecutul iubitei lui Victor Slav
DailyBusiness
Ești interesat de viitorul pensiei tale? CNPP confirmă ce se întâmplă cu banii românilor
Adevarul
Avram Iancu - anii de umilință ai eroului moților. De ce spunea: „Eu nu-s Iancu, sunt numai umbra lui. Iancu e mort”
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după percheziții. “Câtor studente le-ați zis să se dezbrace?” Sociologul: “Hai, măi, lăsați-mă! “
Spynews
Cele mai frumoase imagini de la botezul fiicei Laurei Cosoi! Ce nu s-a văzut până acum de la marele eveniment | FOTO
Evz.ro
Frații Tate, paradă cu domeniul lor. Cei doi se laudă cu caviar la micul dejun
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Angela Similea a împlinit 78 de ani recent, uitată de toată lumea. Cum arată acum
Playsport.ro
Georgina lui Ronaldo a pus FOC pe covorul roșu! E incredibil cum a putut să apară la Veneția! Sute de fotografi au prins-o
kanald.ro
Iată soluția care te va ajuta să plătești mai puțin la căldură! Reglarea termopanelor în funcție de sezon este secretul unei locuințe mai călduroase
Capital.ro
Elena Udrea suferă cumplit. Anunțul devastator făcut de Adrian Alexandrov: Știe!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
substantial.ro
Zelenski anunță remaniere guvernamentală majoră în Ucraina
MediaFlux
Donald TRUMP RECUNOAȘTE acuzațiile FEDERALE! Ce se întâmplă cu CANDIDATURA sa pentru CASA ALBĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...