Tradiţii de Anul Nou 2025. Fără îndoială că nu există gospodină care să-şi lase casa necurăţată de sărbători. Cu toate astea, petrecerile din noaptea de Revelion lasă în urmă multe reziduuri de care avem tendinţa să scăpăm cât putem de repede.
Sticle de băutură goale, poate chiar cioburi, doze de sucuri goale, maldăre întregi de resturi de mâncare, pahare şi farfurii de unică folosinţă, poate confetti, poate noroi adus de afară, praf – toate îşi aşteaptă rândul să fie date afară din case după terminarea petrecerilor.
Citeste si Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri de care trebuie să ții cont de Revelion
Şi cu siguranţă gospodinele au tendinţa să scape de ele cât mai repede cu putinţă şi să-şi facă locuinţele lună, dar acest lucru nu este recomandat pe 1 ianuarie.
„Încercaţi să nu măturaţi în prima zi a anului, să aspiraţi sau să faceţi curat prin casă. Se spune foarte clar că acel gest de a mătura prin casă îţi va mătura norocul din casă.
Deci în prima zi din an nu faceţi această curăţenie, aveţi tot timpul să faceţi după aia„, recomandă Andrei Diaconu, un reputat lifecoach.
@andreidiaconu_lifecoach #diaconuandrei #andreidiaconu #revelion #2025 #traditii #ritualuri #iubire #f #fyp ♬ Emotional Cinematic Sad Violin and Piano – ISAo
Pe lângă faptul că, în prima zi a anului, nu este recomandat să faci curat în casă, nici să arunci gunoiul la ghenă, nu este recomandat nici să speli sau să aduni grâu sau orez, căci aceste lucruri atrag sărăcia.
De asemenea, există credinţa că nu este bine ca Anul Nou să ne găsească fară bani în buzunar sau cu datorii neachitate, fiindcă se spune că „așa o vom tine tot anul„.
Potrivit unei alte superstiţii, nu este bine să dormim în ziua de Sfântul Vasile (prima zi a anului) oricât de obosiţi am fi după petrecerea de Revelion. În caz contrar, tot anul vom fi leneşi.