AJUNUL ANULUI NOU! Tradiții și superstiții de Revelion 2024. Ce nu trebuie să faci în noaptea dintre ani ca să nu îți bagi ghinionul pe ușă

În România, fiecare sărbătoare are propriile sale tradiții și obiceiuri pe care oamenii încearcă să le păstreze cu sfințenie. Și de Revelion românii au foarte multe superstiții legate de sărbătoarea care se află la cumpăna dintre anul cel vechi și anul cel nou.
Filip Stan
31 dec. 2023, 01:10
AJUNUL ANULUI NOU! Tradiții și superstiții de Revelion 2024. Ce nu trebuie să faci în noaptea dintre ani ca să nu îți bagi ghinionul pe ușă
Ce nu trebuie să faci în noaptea dintre ani ca să nu îți bagi ghinionul pe ușă

Ce nu trebuie să faci în noaptea dintre ani ca să nu îți bagi ghinionul pe ușă. De regulă, în ultima zi a anului, oamenii pun în practică o parte din obiceiurile și tradițiile păstrate de străbuni cu privire la ce este bine și ce nu este bine să facă în noaptea de Revelion, atunci când anul vechi este schimbat de cel nou.

Citește și Revelion 2024 în România. Un sejur de 3 nopți la un hotel de 4 stele în Poiana Brașov costă aproape cât o vacanță de 7 nopți în Abu Dhabi

Ce nu trebuie să faci în noaptea dintre ani ca să nu îți bagi ghinionul pe ușă

Noaptea de Revelion este una magică plină de dorințe, speranțe de bunăstare și fericire, iar românii, la fel ca și alte popoare visează la un an nou mai bun decât cel vechi.

Ca să fie siguri că toate dorințele li se vor îndeplini și că nu vor avea parte de ghinion în noul an, românii păstrează cu sfințenie obiceiurile și tradițiile practicate de înaintașii lor.

În noaptea dintre ani, tradiția spune că este bine să se facă cât mai mult zgomot ca în felul acesta să fie alungate spiritele rele. Bătrânii susțin că dacă țin în buzunar o căpățână de usturoi vor fi feriți de duhurile necurate.

Foarte mulți români nu aruncă nimic din casă în ultima zi din an, nici măcar gunoiul, pentru că se spune că odată cu el este aruncat și norocul.

Asta în timp ce alții încearcă să nu intre în noul an cu datorii pentru că se spune că așa le va merge tot timpul. Din aceleași considerente aceștia nu împrumută bani sau alte lucruri rudelor și prietenilor.

În Ajunul Anului Nou, fetele nemăritate pun într-un vas cu apă un fir de busuioc sfințit, o ramură de măr din grădină și un ban, în speranța ca până în zori să își viseze ursitul.

Totodată, la miezul nopții foarte mulți români deschid larg ușile pentru ca anul vechi să plece și să îi facă loc celui nou.

Tot în noaptea de Revelion, îndrăgostiții au și ei ritualul lor și anume celebrul sărut sub vâsc de la miezul nopții. Acest obicei este practicat în întreaga lume și se spune că cei care se sărută sub vâsc în noaptea magică dintre ani, vor rămâne la fel de îndrăgostiți pe tot parcursul anului viitor.

Iar pentru cei care nu știu de ce se poartă roșu în noaptea de Revelion, ei bine, noi am descoperit că această tradiție a plecat tot dintr-o superstiție din bătrâni. Roșul este o culoare veselă care atrage energii pozitive. Potrivit bătrânilor, cel care poartă roșu în noaptea dintre ani va fi ferit de deochi și ghinion și va avea parte de un an bogat, plin de belșug.

O altă superstiție spune că în noaptea de Revelion nu se doarme pentru că cine ațipește va fi somnoros tot anul.

De asemenea, de Revelion foarte mulți români își pun în buzunar boabe de grâu și bani ca să aibă parte de belșug și spor în toate. Mai mult, aceștia se feresc să plângă în noaptea dintre ani, dar și în prima zi a Anului Nou, pentru că ei cred că lacrimile prevestesc necazuri și evenimente nefericite.

Citește și Superstiții pentru noaptea dintre ani. Ce să facă românii de Revelion, ca să le meargă bine tot anul

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'