Traficanţi de persoane şi proxeneţi, reţinuţi de poliţiştii români şi francezi

O grupare specializată în trafic de persoane şi proxenetism a fost destructurată în urma unei cooperări între autorităţile române şi franceze, iar şase persoane au fost arestate preventiv, informează Poliţia Dolj.
Filip Stan
19 iun. 2019, 14:22
Traficanţi de persoane şi proxeneţi, reţinuţi de poliţiştii români şi francezi

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut săptămâna trecută şapte percheziţii domiciliare, în judeţul Dolj, la persoane bănuite de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

„În urma percheziţiilor, efectuate în localitatea Urzicuţa, au fost indisponibilizate trei autoturisme, bani, un laptop, o tabletă, telefoane mobile, cartele telefonice, bijuterii din aur, o unitate DVR şi mai multe înscrisuri. La activităţi au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor judiciare din Franţa, precum şi un reprezentant al echipei mobile din cadrul Europol, întrucât activitatea membrilor grupului infracţional organizat face şi obiectul unui dosar penal instrumentat în acest stat, fiind iniţiat un JIT (Joint Investigation Team)”, au afirmat reprezentanţii IPJ Dolj.

În acelaşi timp, autorităţile judiciare din Franţa au pus în executare şapte mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Rennes şi Nantes, vizând alte nouă persoane.

Anchetatorii au stabilit că, începând cu anul 2015 şi până în prezent, mai mulţi bărbaţi ar fi racolat şi transportat în Franţa tinere, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, iar banii obţinuţi ar fi fost însuşiţi de către aceştia, fiind investiţi în bunuri mobile şi imobile.

În urma percheziţiilor din România, poliţiştii au prins şi dus la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova trei persoane, în vederea audierii şi continuării cercetărilor.

Ulterior, autorităţile judiciare franceze au emis mandate europene de arestare preventivă pe numele a şase persoane, trei dintre acestea fiind prinse în România, una în Italia şi alta în Germania.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, iar la activităţi au mai participat poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj şi jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Gigantul străin care face angajări pe bandă rulantă în luna august. Se oferă salarii bune, tichete de masă, bonusuri și nu e nevoie de studii superioare
Capital.ro
Se pune limită la banii cash. Românii care au interzis. Restricții privind plata în numerar
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Este anunțul momentului! BNR anunță soarta românilor care au credite în LEI. Sunt vești proaste!
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Conflict aberant la „Casa Iubirii”. Scandalul i-a înfuriat pe internauți
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Cod VIOLET în România! Meteorologii Accuweather anunță pericol iminent de radiații ultraviolete în București
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Vouchere lemne 2024. Când intră banii pe cardurile de energie
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Andy Murray își încheie cariera după înfrângerea din sferturi la Roland Garros
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?