„Potrivit propriilor evaluări pe care noi le-am realizat la această dată, a rezultat că ponderea pe categorii de infracţiuni este deţinută de traficul de droguri, aproximativ 44 la sută, evident un plus de cazuri de cazuri înregistrate pe raza municipiului Bucureşti şi, în perspectiva imediat următoare, în raza Portului Constanţa”, a precizat Olaru.
Un loc doi îl deţine traficul de persoane şi minori, „cu aceeaşi componentă principală a exploatării sexuale atât la intern cât şi la extren”, a continuat sursa citatată.
Locul trei este deţinut de criminalitatea informatică, „criminalitate ce se află în creştere faţă de anii precedenţi şi care, de asemenea, se localizează pe zonele de acum ştiute Alexandria, judeţul Teleorman, Râmnicu Vâlcea, municipiul Bucureşti, Craiova, eventual Bacăul”, a precizat Codruţ Olaru.
„Îmbucurător este că în materia de infracţiuni de macrocriminalitate economico-financiară am înregistrat un plus valoric, cel puţin la nivel cantitativ în primă fază, în sensul că 13 la sută din investigaţiile pe care le-am realizat se referă la acest domeniu infracţional. Evident, problema trebuie pusă în contextul general al crizei economice mondiale care afectează implicit şi România”, a mai spus procurorul şef al DIICOT.
Mandatul şefului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procuror Codruţ Olaru, îi expiră la data de 25 martie 2013, mandat ce nu poate fi reînnoit, întrucât a mai deţinut unul între 2007-2010.
Codruţ Olaru a prezentat, vineri, bilanţul activităţii DIICOT pe anul trecut, dar şi pe perioada celor două mandate.