Tragedia unei mame: Frica de naştere a determinat-o să facă un avort după moartea primului copil

Britanica Charlotte Arnold a trecut printr-o adevărată tragedie când a trebuit să facă un avort din cauză că bebeluşul ei i-a murit în pântece. Totuşi, tragedia este că acum suferă de tocofobie, iar această teamă obsedantă de a naşte a determinat-o să aleagă să avorteze când a rămas însărcinată pentru a doua oară.
Romania TV
28 nov. 2012, 13:24
Tragedia unei mame: Frica de naştere a determinat-o să facă un avort după moartea primului copil

În timpul primei sale sarcini, britanica a realizat, când se afla în a 34-a săptămână, că bebeluşul ei nu se mai mişca în uter, mai ales că acesta era mai tot timpul activ.

„Când am fost la clinică m-am temut că bebeluşul se va naşte mai devreme, nu am crezut în niciun moment că există probleme mai mari decât atât. Îmi amintesc că medicul mi-a spus că a murit. Nu înţelegeam ce spune, cum adică a murit în condiţiile în care eu trebuia să nasc. Am fost şocată”, a declarat Charlotte Arnold pentru Daily Mail.

Fără să ştie, Charlotte suferea de pre-eclampsie, o problemă medicală care duce la hipertensiune arterială, retenţia de apă şi proteine în urina femeilor gravide. „Doctorul mi-a spus că, cel mai probabil, băieţelul meu s-a sufocat în uter”, a mai spus britanica.

După ce a trebuit să aştepte circa şase ore pentru ca fetusul să fie scos din uter, din cauză că nu era nicio sală de operaţie liberă în acel moment, cuplul a trebuit printr-o nouă lovitură atunci când au vrut să-l îngroape pe micuţ: groapa nu a fost pregătită, iar preotul nu a vrut să-i facă o slujbă de înmormântare din cauză că bebeluşul nu a fost botezat.

La finalul acestui chin, Charlotte a suferit o cădere nervoasă şi nu a reuşit să treacă peste durere şi coşmaruri decât cu ajutorul unui consilier psihologic.

Cuplul a decis, la un an după această încercare a vieţii, să aibă un nou copil, în speranţa că Charlotte va trece mai uşor peste pierderea primului ei bebeluş. Din păcate, sentimentul de bucurie la care s-au aşteptat amândoi când au auzit vestea apariţiei unui nou copil s-a transformat imediat în groază şi panică pentru britanică.

„Îmi doream un copil, dar tot ce simţeam era doar groază. Teama că totul se va repeta în timpul sarcinii era deja prea mult pentru mine. Aveam atacuri de panică, anxietate constantă. Mai mult, doctorii ne-au spus că pre-eclampsia ar putea reveni şi atunci mi-am dat seama că nu mai trece prin acelaşi lucru şi nu pot ţine sarcina”, a mai declarat Charlotte.

După câteva săptămâni de sarcină, fobia sa de naştere a determinat-o să facă un avort.

Totuşi, după trei ani de la această decizie şi în ciuda fricii sale, Charlotte Arnold vrea să aibă un copil şi să-şi întemeieze o familie alături de partenerul său, dar ia în calcul această posibilitate doar după ce va trece peste tocofobie cu ajutorul antidepresivelor şi a consilierii psihologice.

În unele zile cred că este posibil să trec peste asta şi să am un copil, dar în altele mă imaginez că merg la spital să nasc şi mă întorc fără un bebeluş în braţele mele„, explică britanica.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Înlocuitorul natural pentru Ozempic. Descoperirea ce aduce fericire pentru mulți
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Bikini Auriu al lui Carrie Fisher din „Star Wars” Vândut pentru 175.000 de Dolari la Licitaţie
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!