TRAGEDIE APUSENI. Familia Aurei Ion susţine că în luna august a anului trecut avocaţii angajaţilor ROMATSA l-au recrutat pe Alin Nedelcu cel care era unul dintre apăratorii familiei în dosarul penal. Primind mai mulţi bani, avocatul a fost determinat să divulgate informaţii confidenţiale şi a fost încălcat secretului profesional. Mai mult spun membrii familiei, aceasta nu a fost singura problema cu care s-au confruntat. Familia acuza procurorii că au făcut audieri fără ca ei să fie înştiinţaţi.
„Nu se doreşte aflarea adevărului. Se vrea protejarea celor două instituţii carea aveau obligaţia să localizeze aeronava şi telefoanele mobile ale victimelor. Alin Nedelcu făcea parte din echipa de avocaţi a doamnei Laura Beleca care ne reprezintă pe noi în acest dosar şi a fost recrutat practic de avocaţii angajaţilor ROMATSA prin anumite metode. Ne-a fost luat avocatul care deţine informaţii confidenţiale în dosarul acesta. Vom continua să luptăm până când dreptatea îşi va spune cuvântul în acest dosar”, a declarat Mariana Ciucă, sora Aurei Ion.
Miercuri dimineata, Romanita Iovan a lansat şi ea un atac dur.
„Cei mai mari laşi, sunt aceia ce se lasă paralizaţi de teama de a nu eşua şi renunţa la a acţiona, a lua decizii.
Ei preferă să vegeteze, decăt să facă ceva, altceva decât ceea ce deja fac. Mai bine la caldurică, sub carapacea iluzorie a mulţumirii de sine, decât afară, în aerul liber, supus vânturilor reci ale infinitelor adevăruri. Un laş , moare de mii de ori, înainte de a muri cu adevarat …”, a scris fosta soţie a lui Adrian Iovan la doi ani de la tragicul accident din Apuseni.
Citeşte şi: Familia Aurei Ion, studenta moartă în Apuseni, cere o altă expertiză
În accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014 în Munţii Apuseni au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. Totodată, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.
Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.