Tragedie aviatică. Un avion cu peste 60 de pasageri s-a prăbuşit. VIDEO cu momentul impactului

Staţia locală de pompieri a confirmat că avionul a căzut în orașul Vinhedo, dar nu a oferit mai multe detalii. Preşedintele Lula a confirmat tragedia şi a cerut un moment de reculegere.
Filip Stan
09 aug. 2024, 20:55
Tragedie aviatică. Un avion cu peste 60 de pasageri s-a prăbuşit. VIDEO cu momentul impactului

Un avion de pasageri s-a prăbușit, vineri, în statul Sao Paulo din Brazilia. La bord se aflau 62 de persoane cu tot cu membrii echipajului, potrivit GloboNews, preluată de USA Today.

Avionul de tip ATR-72 operat de compania aeriană Voepass Linhas Areas se afla în drum de la Cascavel, în statul Parana, la Guarulhos, în Sao Paulo, a relatat site-ul G1, citând Voepass.

 

Aterizare forţată a unui avion cu 150 de pasageri pe Aeroportul Otopeni: „A fost haos foarte mare, oamenii erau panicaţi”

Staţia locală de pompieri a confirmat că avionul a căzut în orașul Vinhedo, dar nu a oferit mai multe detalii.

Televiziunea GloboNews din Brazilia a prezentat imagini cu o zonă mare în flăcări şi cu fum ieşind aparent din fuselajul unui avion.

 

Avion de pasageri prăbuşit. Autoritatea aeroportuară braziliană Infraero nu a confirmat imediat informaţiile după o solicitare din partea The Associated Press.

Potrivit Primăriei Vinhedo, avionul s-a prăbușit într-un cartier rezidenţila. Zona este foarte populată, iar imaginile arată bucăţi ale avionului în jurul caselor. Cu toate acestea, nu există rapoarte care să indice victime, în afară de ocupanții aeronavei.


Citeşte şi

Un avion cu pasageri s-a prăbușit în Nepal. Sunt cel puţin 18 morţi

 

Președintele Lula a vorbit despre prăbușirea avionului de la Vinhedo în timpul evenimentului de lansare a fregatei Tamandaré. Lula a cerut un minut de reculegere dupa ce a primit informatii ca cei 58 de pasageri si 4 membri ai echipajului au murit.

Tragedii aviatice multiple în ultimii ani

Cel puţin 18 persoane au murit, la 24 iulie 2024, într-un accident de avion în capitala nepaleză Kathmandu, transmite Reuters, citând surse oficiale. Avionul s-a prăbuşit şi a luat foc în timpul decolării. În aeronavă se aflau 19 persoane – doi membri de echipaj şi 17 tehnicieni care trebuiau să ajungă în oraşul Pokhara pentru a repara un alt avion. „Doar comandantul a fost găsit în viaţă şi primeşte tratament la spital”, a anunţat Tej Bahadur Poudyal, purtător de cuvânt al aeroportului internaţional Tribhuvan din Kathmandu. Imagini de televiziune au arătat pompierii încercând să stingă flăcările şi fum negru şi gros ridicându-se spre cer. Alte imagini au arătat avionul zburând puţin deasupra pistei şi apoi înclinându-se înainte de a se prăbuşi. Potrivit oficialilor şi media, avionul era un Bombardier şi aparţinea companiei locale Saurya Airlines.

***

2024

30 iunie – 3 persoane au murit în urma prăbuşiii unui avion de turism pe o autostradă din Franţa, în regiunea Parisului, după ce aparatul de zbor Cessna a lovit o linie de înaltă tensiune.
11 iunie – Un avion militar rus s-a prăbuşit în Osetia de Nord, în Caucaz, în timpul unui zbor de antrenament, iar cei doi membri ai echipajului aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa.

21 mai – O persoană a murit şi alte câteva au fost rănite la bordul unui avion al Singapore Airlines, care a fost afectat de „turbulenţe puternice” în timpul unui zbor pe ruta Londra – Singapore şi a trebuit să fie redirecţionat spre Bangkok. La bord se aflau în total 211 pasageri şi 18 membri ai echipajului.

18 aprilie – Un elicopter militar kenyan s-a prăbuşit în vestul ţării, 5 soldaţi aflaţi la bord pierzându-şi viaţa.

8 martie – Doi soldaţi şi un agent de frontieră au murit după prăbuşirea elicopterului UH-72 Lakota la bordul căruia ei efectuau o misiune la graniţa dintre Mexic şi SUA, lângă Rio Grande City, în Texas.

1 februarie – Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste un parc de locuinţe mobile în Clearwater, Florida, în sud-estul SUA, provocând moartea mai multor persoane.

2023

29 noiembrie – Un avion Osprey al armatei americane s-a prăbuşit în ocean în apropierea insulei japoneze Yakushima cu 8 persoane la bord.

28 septembrie – Un elicopter care survola insula grecească Evia lovită de furtună s-a prăbuşit în mare şi s-a scufundat, cu doi ocupanţi daţi dispăruţi.
4 septembrie – 3 membri ai echipajului unui elicopter al marinei militare pakistaneze au murit, după ce aeronava lor s-a prăbuşit în sud-vestul Pakistanului. Forţele armate au anunţat că accidentul produs în timpul unui zbor de antrenament a avut cauze mecanice.

17 august – Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe o şosea din statul Selangor, în centrul Malaeziei, provocând moartea celor 8 persoane aflate la bord şi a 2 persoane aflate la sol.
12 august – Un avion de luptă Su-30 s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament în exclava rusă Kaliningrad, cei doi piloţi aflaţi la bord pierzându-şi viaţa.

28 iulie – Un elicopter al armatei australiene s-a prăbuşit, toţi cei patru membri ai echipajului fiind daţi dispăruţi. Aparatul, un Taipan MRH-90 de fabricaţie europeană, s-a prăbuşit în largul insulei Hamilton, în statul Queensland din nord-estul ţării.
24 iulie – 9 persoane, printre care 4 soldaţi, şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui avion civil pe aeroportul din Port Sudan, în estul Sudanului.
18 iulie – 5 persoane au murit şi cel puţin alte 7 au fost rănite, când un avion de dimensiuni mici, de tip Cessna 208, care a căzut în timpul unei furtuni, s-a prăbuşit pe un hangar dintr-un aeroport în apropiere de Varşovia.

30 aprilie – Două avioane ultrauşoare au intrat în coliziune în apropierea unui aerodrom din nord-estul Spaniei, cei 4 pasageri pierzându-şi viaţa.

30 martie – 9 soldaţi au murit după ce două elicoptere ale armatei americane Black Hawk HH-60 ale Diviziei 101 Aeropurtate s-au prăbuşit în timpul unei misiuni de antrenament de rutină în statul american Kentucky.

26 februarie – 5 persoane aflate la bordul unui avion medical şi-au pierdut viaţa după ce aparatul de zbor s-a prăbuşit în statul Nevada, sud-vestul Statelor Unite.

15 ianuarie – Cel puţin 67 persoane au murit într-un accident aviatic din Nepal, în care a fost implicat avionul companiei Yeti Airlines, ce efectua un zbor între Kathmandu şi oraşul Pokhara, aflat la circa 200 de kilometri nord-vest de capitala nepaleză.
2 ianuarie – 4 persoane au murit şi altele 3 au fost grav rănite în urma coliziunii în zbor dintre două elicoptere, în apropierea aşa-numitei Coaste de Aur a Australiei.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Produsele Kaufland care sunt la reducere până la jumătatea lui august. Se vor vinde ca pâinea caldă în acest weekend. Retailerul german are oferte de top la mezeluri, lactate și brânzeturi, carne, conserve, bere și vin
Capital.ro
Mașini interzise din 10 august. Șoferii români, avertizați. Intră în vigoare la ora 09:00
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. Nimeni nu se aștepta, detaliul ȘOC care schimbă totul
DailyBusiness
VESTE BUNĂ pentru pensionari! Anunțul făcut de ministrul Finanțelor
Adevarul
Scandalul din Coaliție ia amploare. Liberalii cer capul lui Rafila, „ministrul de coasa”, iar PSD sare la gâtul „poznașului din slujba țării”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Dispare un îndrăgit post TV. Mulți copii se uitau la el
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Raluca Bădulescu, de azi pe Onlyfans! WOWbiz îți arată IMAGINI în EXCLUSIVITATE cu Regina Regească în plină acțiune!
Cancan.ro
Cum arată acum Andrei Găluț, solistul de la Goodbye To Gravity, la aproape 9 ani de la incendiul din #Colectiv. ATENȚIE! Imagine cu impact emoțional: artistul și-a expus pielea cicatrizată
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Pensiile vor fi recalculate în funcție de salariul mediu brut din ultimele decenii! Cine sunt pensionarii pe care îi va afecta acest mod de calcul
Capital.ro
Doliu în Biserica Ortodoxă Română. A murit unul dintre cei mai mari preoți români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Donald Trump creează confuzie confundând două personalități din California
MediaFlux
Joe Biden NU renunță. O PROVOACĂ pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!