Tragedie în SUA. Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi 10 au fost rănite, joi, în urma unei scurgeri de azot lichid la o fabrică agro-alimentară la nord-est de oraşul american Atlanta, a anunţat poliţia locală, relatează AFP.
Primele informaţii indică ”cinci decese confirmate la faţa locului”, cauza scurgerii chimice, care nu a provocat o explozie, rămânând necunoscută pentru moment, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, un responsabil al poliţiei din Gainesville, statul Georgia.
Donald Trump, interzis şi pe YouTube. I s-a suspendat contul pe perioadă nedeterminată
Tragedie în SUA. Accidentul s-a produs joi în jurul orei locale 10:00 (15:00 GMT) la o fabrică, Prime Pak Foods, situată în comitatul Hall din acest stat situat în sud-estul Statelor Unite.
Dintre victimele spitalizate, trei se aflau într-o stare descrisă de autorităţi ca fiind ”critică”.
Elevii din şcolile situate în apropierea locului unde s-a produs incidentul au rămas momentan în sălile de clasă, primele informaţii făcând referire incorect la o explozie chimică în acest caz.
Economia SUA s-a contractat cu 3,5% în 2020, înregistrând cea mai slabă performanţă din 1946
Economia americană a înregistrat anul trecut cel mai sever declin de la Al Doilea Război Mondial, deoarece pandemia de coronavirus (COVID-19) a afectat semnificativ serviciile şi a dus la creşterea şomajului, transmit AP şi Reuters.
Departamentul Comerţului a anunţat joi că PIB-ul SUA s-a contractat cu 3,5% în 2020, cea mai slabă performanţă din 1946. Este prima scăderea anuală a economiei după declinul de 2,5% din 2009 şi vine după un avans de 2,2% în 2019.
În ultimele trei luni din 2020, PIB-ul SUA a crescut în ritm anual cu 4%, în linie cu estimările analiştilor, după o creştere record, de 33,4%, în trimestrul trei, şi o scădere de 33,4% în trimestrul aprilie-iunie, cel mai grav declin înregistrat de SUA de la debutul publicării datelor statistice în 1947. Datele privind evoluţia Produsului Intern Brut în trimestrul patru 2020 arată că revenirea din pandemie a pierdut viteză la finele anului trecut, pe fondul celui de-al doilea val de infecţii cu coronavirus şi al epuizării ajutoarelor guvernamentale.
Cel mai afectat de pandemie a fost sectorul serviciilor, unde lucrează cei cu salarii mai scăzute. Redresarea a fost condusă de piaţa imobiliară şi de industrie.
Perspectivele pentru 2021 nu sunt încurajatoare, deoarece redresarea nu se va consolida până când măsurile de sprijin nu-şi fac efectul, iar vaccinurile nu sunt distribuite şi nu sunt administrate pe scară largă, apreciază analiştii.
Aceştia avertizează că fără sprijin suplimentar economia riscă să se confrunte cu o nouă recesiune.