Tragedie pe litoral. Un bărbat a murit înecat în mare chiar sub ochii fiicei. Salvamarii au ajuns prea târziu

Este alertă la mare după ce un bărbat s-a înecat pe o plajă din Constanța. Iar doi tineri care se aflau pe un caiac, pe lacul Siutghiol, au fost purtați în larg de valurile mari. Pompierii abia au reușit să îi aducă la mal pe cei doi.
Filip Stan
02 iul. 2024, 14:30
Tragedie pe litoral. Un bărbat a murit înecat în mare chiar sub ochii fiicei. Salvamarii au ajuns prea târziu

Tragedie pe litoral. Un bărbatul a intrat în mare, la Constanța, să se răcorească, și nu a mai ieșit. Speriată, fiica lui le-a spus salvamarilor că nu îl mai vede, iar când salvamarii l-au găsit și l-au adus la mal, era deja prea târziu.

Medicii l-au resuscitat, dar, din păcate eforturile lor au fost zadarnice. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, victima are vârsta de aproximativ 80 de ani.

„Am fost solicitaţi să intervenim la un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani, care a fost scos din apă, în stare de inconştienţă, de salvamari. La faţa locului am intervenit cu un echipaj de terapie intensivă mobilă şi cu un echipaj de prim ajutor. S-a executat protocolul de resuscitare pentru victimă, din păcate a fost declarat decesul acesteia”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Dobrogea”, Anamaria Stoica.

Văduva victimei lui Mario Iorgulescu își strigă durerea la cinci ani de la producerea tragediei: „Nu mai pot, nu mai rezist! Dani a murit ca un câine. Haideți să ieșim toți beți și drogați, să omorâm lumea, că nu se întâmplă nimic”

S-a dat alarma şi pe lacul Siutghiol. Alți doi tineri care se aventuraseră cu caiacul pe lacul Siutghiol au fost aduşi cu greu la mal de pompierii de la ISU! Caiacele celor doi au fost purtate în larg de valuri. Salvatorii atrag atenția că vântul și curenţii pot pune în pericol şi pe cei mai experimentați sportivi.

Deocamdată, steagul roșu nu este arborat pe niciuna dintre plaje, dar vântul a început să sufle destul de tare, ceea ce face ca marea să se agite la mal și să ridice valuri.

Citeşte şi

Doliu în fotbalul românesc! A murit Jackie Ionescu, fost mare antrenor la Poli Timișoara

 

Harta punctelor negre de pe litoral. Cele mai periculoase zone pentru înot sunt cele din apropierea digurilor, în special în Mangalia, Costineşti, Mamaia şi Constanţa. 

Distracţia la mare trebuie să aibă, însă, şi reguli, ca să nu se transforme în pericol. „Să se respecte indicaţiile salvamarului, să nu se depăşească geamandurile înot, să respecte semnificaţia steagurilor înălţate de salvamari”, spune Gelu Vătămănescu, şeful salvamarilor Eforie.

Steagul galben cu roşu înseamnă că zona este supravegheată de salvamari. Cel galben – că au voie în apă doar înotătorii experimentaţi, iar roşu – scăldatul interzis. De la nord la sud, litoralul este plin de locuri primejdioase. Curenţi puternici se formează şi aproape de mal. Iar în larg apar alte pericole.

„Până în linia geamandurilor, zona este de siguranţă, după linia geamandurilor, zona este pentru ambarcaţiuni cu motor. Deci este un pericol”, spune Valentin Ivan, salvamar Mamaia.

Cele mai periculoase zone pentru înot sunt cele din apropierea digurilor, în special în Mangalia, Costineşti, Mamaia şi Constanţa. Aici apar cel mai des curenții rip, curenţi foarte periculoși, chiar și pentru cei mai buni înotători însă există semne cu ajutorul cărora îi puteţi recunoaşte. Aceştia se formează de regulă, în apropierea ţărmului şi produc acea spumă albă pe care cu toţii o vedem în anumite zone de la mare. Aşa că putem să ne dăm seamă când nu este cazul să ne aventurăm.

18 turişti au murit anul trecut, iar 43 au fost salvaţi în extremis din valuri anul trecut, în sezonul estival. Imagini dramatice au impresionat o ţară întreagă în august 2023: turiştii de pe plaja din Mamaia au format un lanţ uman ca să scoată din marea agitată salvamarii care încercau să scoată din valuri mai mulţi înotători imprudenţi. Trei dintre ei nu au mai putut fi salvaţi.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
S-a dat lege obligatorie pentru casele și blocurile vechi. Iohannis a semnat joi, 4 iulie
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Reduceri la călătoriile cu trenul către alte țări! Oferta momentului de la CFR Călători
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Antonia a încins, din nou, internetul. Vedeta le-a sucit mințile fanilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
UPDATE A fost afișat baremul pentru pentru examenul scris la Fizică, Chimie, Biologie și Informatică pentru profilul real BAC 2024
Capital.ro
NU se mai plătește TAXĂ. Scutirea va fi trecută în lege: Exact cât are nevoie o familie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Călătoria cu avionul se scumpește din cauza taxei de mediu
MediaFlux
PENSIILE se RECALCULEAZĂ ANUAL! ANUNȚ pentru toți SENIORII
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!