Tragedie pe o şosea din Ialomiţa. O tânără în vârstă de 30 de ani a murit, joi seară, după ce maşina pe care o conducea a fost cuprinsă de flăcări.
Accidentul cumplit a avut loc pe DN2 A, la intrare în localitatea Andrăşeşti, judeţul Ialomiţa. Conform IPJ Ialomiţa, autoturismul ar fi părăsit partea carosabilă, a intrat în impact cu un copac de pe marginea drumului, în urma coliziunii maşina fiind cuprinsă de flăcări.
O autospecială de stins incendii, un echipaj de descarcerare şi o salvare SMURD, dar si 2 ambulanţe ale SAJ au ajuns la faţa locului.
În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la întreg autoturismul, din nefericire conducătorul auto, o tânără de aproximativ 30 ani a fost găsită carbonizată.
Traficul în zonă a fost blocat din cauza accidentului. Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut tragedia.
Comisia Europeană a publicat statisticile finale privind siguranţa rutieră pentru anul 2020, care arată că, la nivelul României, 1.646 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident, ceea ce reprezintă o scădere de 12% faţă de 2019, în timp ce la nivel comunitar, aproximativ 18.800 de persoane au fost victime ale unor astfel de evenimente rutiere, o scădere anuală fără precedent, de 17 %, faţă de anul anterior.
Scăderea se datorează, în mare parte, impactului pandemiei de Covid-19, inclusiv consecinţelor acesteia asupra mobilităţii. În pofida acestei scăderi considerabile, obiectivul de reducere cu 50 % a numărului de decese, care fusese stabilit pentru deceniul trecut, nu a fost atins.
Prin urmare, această cifră subliniază necesitatea ca toate părţile implicate să îşi intensifice eforturile pentru ca UE să îşi atingă „viziunea zero”, adică zero decese şi vătămări grave pe şosele până în 2050.
Citeşte şi Carnagiu pe DN 6: patru morţi într-un grav accident rutier. IMAGINI şocante
Raportul prezintă şi o defalcare a numărului deceselor din UE în funcţie de tipurile de utilizatori ai drumurilor şi de vehiculele implicate în accidente. Rezultă că marea majoritate a deceselor survin în coliziuni care implică autoturisme şi camioane şi se subliniază necesitatea de a spori protecţia utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor, precum pietonii şi bicicliştii.
Politicile europene evoluează deja în această direcţie, noile măsuri de securitate obligatorii introduse de Regulamentul privind siguranţa generală vizând în special aceste măsuri. În plus, utilizatorii vulnerabili ai drumurilor trebuie luaţi în considerare în mod sistematic atunci când ţările aplică Directiva privind gestionarea siguranţei infrastructurii rutiere.
După publicarea statisticilor, joi, au fost acordate premiile anuale pentru excelenţă în domeniul siguranţei rutiere, pentru diversele contribuţii ale comunităţii membrilor Cartei Europene a Siguranţei Rutiere. Câştigătorul din partea României este Fundaţia Siguranţa Auto Copii.