Tragediile care i-au marcat viața actorului Marian Râlea: „E o tristeţe îngrozitoare şi e foarte greu să accepţi”

Tragediile care i-au marcat viața actorului Marian Râlea. În vârstă de 65 de ani, a rămas popular pentru rolul Magicianului din emisiunea pentru copii „Abracadabra”, însă activitatea sa actoricească în lumea teatrului, a filmului și a televiziunii se întinde pe mai bine de 40 de ani.
Alina Costache
09 dec. 2023, 21:16
Tragediile care i-au marcat viața actorului Marian Râlea:

Tragediile care i-au marcat viața actorului Marian Râlea. A trecut printr-o mare cumpănă atunci când mama și fratele său au murit în același an. Din păcate, suferința a fost urmată de o altă lovitură, când Mica de la Abracadabra a murit la 31 ani din cauza cirozei.

Citește și: Octavia Geamănu, despre relaţia cu actorul Marian Râlea. Jurnalista a recunoscut tot: „Lucrurile n-au iesit chiar asa cum mi-am dorit”

Tragediile care i-au marcat viața actorului Marian Râlea

Actorul și-a pierdut fratele în 2012, pe Andrei Râlea, care s-a stins în urma unui cancer pulmonar, la vârsta de 58 de ani. Cu câteva luni înainte de decesul fratelui, mama lui a trecut și ea la cele veșnice.

Nu am depăşit-o (n.r. – durerea pierderii mamei și fratelui). Aşa ceva nu se poate depăşi! E o tristeţe îngrozitoare şi e foarte greu să accepţi că ei, de fapt, nu mai există. Nu, ei sunt cu mine în continuare. Dacă mama avea, totuşi, 89 de ani, şi pleca din lumea asta cu socotelile încheiate, fratele meu s-a stins în doar şase luni. A descoperit un cancer care i s-a operat, apoi a început o serie de citostatice, situaţia părea sub control. Dar cred că i-au greşit puţin dozele, fiindcă dintr-o dată, când nimeni nu se aştepta…”, a dezvăluit actorul acum câțiva ani.

Marian Râlea a frecventat cursurile Teatrului Dramatic, din Brașov, apoi a absolvit Academia de Teatru și Film, București, promoția 1982. Mama lui era din Turda, județul Cluj, și a fost cea care l-a încurajat să-și urmeze visul de a deveni actor.

Mama mi-a dat această libertate să aleg, nu mi-a impus absolut nimic niciodată. Cred că moştenesc talentul de la ea, era un spirit extraordinar. O ardeleancă get-beget. Restul impulsului iniţial l-am primit de la fratele meu, actor şi el.

A jucat cea mai mare parte a vieţii în Braşov, ba chiar a apărut şi în câteva filme, dar a rămas acolo, acasă. Nu a fost un „trădător ca mine. N-am vrut niciodată să mă întorc în Ardeal” – a spus îndrăgitul actor.

Părinții lui Marian Râlea pe vremea când acesta era în școala generală, iar mama lui nu s-a mai recăsătorit niciodată. Artistul a dezvăluit cât de mult s-a străduit cea care i-a dat viață să crească singură doi băieți.

Mama s-a chinuit ceva cu noi, să ne ţină prin şcoli. Ne-a crescut singură, doi golani în mijlocul Braşovului, fiindcă s-a despărţit de tatăl meu, când eu eram în şcoala generală. A avut o putere uriaşă de sacrificiu. Nu s-a recăsătorit, tot ceea ce a făcut a făcut pentru copiii ei, în care a crezut nebuneşte.

Era un om vesel şi bun, cel mai important lucru e că pentru mine şi pentru Andrei ea nu a îmbătrânit niciodată. După ce am devenit actori, n-a lipsit de la nicio premieră. Bătea drumul Braşov-Bucureşti obligatoriu, şi mereu cu ceva bun în geantă, că aşa e în Ardeal.

Eram mândria ei, se lăuda cu mine şi-n compartiment, şi când mergeam să o aştept la gară, mă saluta tot trenul”, a mai povestit Marian Râlea.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Poporul creștin de origine turcă de lângă România. Foarte puțini știu de existența acestor oameni
Capital.ro
Decizie pentru cei cu buletin de identitate. Statul român va afla absolut totul
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Tortul perfect pe caniculă. Are fructe delicioase și se prepară repede
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Decizie pentru toți proprietarii de terenuri. Se aplică în sute de localități din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Joe Biden afirmă că este cel mai calificat pentru a fi președinte și respinge ideea retragerii din cursă
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!