Traian Băsescu a dat pronosticul pentru moţiune: „Nu trece!”

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a declarat în direct la Digi 24 că moţiunea nu va trece, lucru ştiut de altfel şi de PNL, dar că liberalii nu aveau încotro, trebuiau să o depună pentru a nu dezamăgi electoratul.
Filip Stan
17 iun. 2019, 17:30
Traian Băsescu a dat pronosticul pentru moţiune:

”Nu va trece moțiunea, însă opoziția nu avea ce să facă. Tema președintelui PNL în campanie internă a fost jos Dragnea, jos PSD, ori dacă nu depuneau o moțiune de cenzură erau penibili. Au depus-o, dar din păcate nu va trece. Va fi un motiv de consolidare a zdruncinatului PSD și ALDE. Vor spune la vot – suntem puternici, nu putem fi dați jos.

Rareş Bogdan atacă greii PNL înaintea moţiunii de cenzură: Greşim dacă ne gândim că pierdem prin intrarea la guvernare. 

Pe mine mă deranjează chestia asta cu negociem individual cu oameni din PSD. Exact ce afișăm ca opoziție noi nu luăm parlamentari de la putere, exact aia facem. Ce e cu sesiunea asta de mercato de parlamentari? Acuzăm orice altfel de acțiune de genul acesta, dar acum e bună. Datorită modului cum s-a desfășurat campania pe tema jos PSD, PNL nu avea ce să facă, trebuia să depună o moțiune pentru că altfel se descalifica în fața propriului electorat”, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu a dat verdictul: „Iohannis este cel mai bun candidat pentru prezidenţiale”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat la Digi 24 că Iohanis este ca şi câştigător al celui de-al doilea mandat pentru faptul că a reuşit să ţină România pe drumul spre Vest, spre, UE, Bruxelles şi spre NATO, într-o vreme în care PSD a încercat o apropiere de Rusia.

”De multe a fost acuzat preşedintele şi şi eu sunt de acord că a avut reacţii de multe ori mult prea întârziate, iar alteori deliberat înfruntând Constituţia cu acele gândiriîndelungi la remanieri, nu cred că este tocmai în spiritul Constituţiei, dar are un mare merit, pe o nebunie declanşată de PSD care era critic la adresa UE a Bruxelles-ului, la adresa NATO şi care dădea impresia că se învârte spre Răsărit, preşedintele iohannis a ţinut consecvent, fără nicio ezitare, drumul spre Vest, spre Bruxelles, spre NATO, ceea ce pentru un preşedinte este suficient să fie în conjunctura actuală cel mai bun candidat pentru la toamnă.

Nu există în momentul de faţă unul mai bun. Cine să fie, Şerban Nicolae, care încă a rămas cu apucăturile de şofer al lui Voicu,  şi-n exprimare, şi-n comportament, doamna Dăncilă nu cred că se încumetă, doamna Firea care a abandonat Bucureştiul, făcând doar spectacole şi ajutoare sociale, n-are cum să mai ia un mandat la Bucureşti dară-mi-te să câştige o cursă prezidenţială. Deocamnată nu sunt contracandidaţi. Dacă va fi o bătălie, ea va fi pe dreapta, între Iohannis şi candidatul USR PLUS”, a încheiat Traian Băsescu.

„Viorica Dăncilă va fi aleasă preşedinte al PSD”

Senatorul PMP , Traian Băsescu, a declarat în direct la Digi 24 că Viorica Dăncilă va fi aleasă ca preşedinte al PSD pentru că deţine asul în mânecă. Potrivit fostului preşedinte al României, premierul îşi va şantaja partidul la nevoie, punându-şi în joc mandatul de prim-ministru. Băsescu spune că dacă partidul nu o va alege, Dăncilă îşi va depune mandatul, preşedintelui Klaus Iohannis, lucru care îi va ustura pe pesedişti. Băsescu a declarat că premierul a crescut ca om politic ”mai cu-n CEx, mai cu-n sex”, aluzie la gafa Vioricăi Dăncilă la sedinţa Comitetului Executiv.

„Va fi președinta PSD și premier pentru că are atuul maxim, le spune băieți, dacă nu sunt și președinta PSD luați mandatul meu de prim-ministru de aici, dar nu îl dă lor, se duce și îl predă la președintele Iohannis și atunci îi seacă la inimă și nimeni nu va juca varianta ieșirii de la guvernare. Gândiți-vă că ai un premier, că ar vrea să candideze la funcția de președinte al partidului din care provine și că partidul îi spune nu, păi pe bună dreptate își depune mandatul premierul.

Acum ăsta e principiul, faptul că este doamna Dăncilă în postura de a face acest joc este doar un ghinion al PSD, faptul că nu a fost un om de primă dimensiune politică, dar uite că și doamna Dăncilă crește, mai cu un CEx, mai cu un sex, le încurcă dânsa. Nu este la un alt nivel, dar îmi pare mai relaxată, cert e că e destul de liberă și acum văd că își asumă să nu dea prin OUG Codul administrativ, mult așteptată de baroni, pentru pensiile speciale. A fost respins de CCR și să vii cu o OUG sună rău, care nu e din categoria actelor pe care le respecți când le face premierul. Ai o decizie a CCR care spune că pensiile speciale sunt o pomană neconstituțională, iar acum să vii să dai prin OUG nu merge”, a opinat Băsescu.

 

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!