Traian Băsescu a transmis condoleanţe familiilor victimelor din ACCIDENTUL DIN UNGARIA

Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis vineri, un mesaj familiilor cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier petrecut în Ungaria, precum şi celor care au fost răniţi.
Iulian Tudor
30 aug. 2013, 11:42
Traian Băsescu a transmis condoleanţe familiilor victimelor din ACCIDENTUL DIN UNGARIA

Am primit cu profundă tristeţe vestea despre accidentul petrecut vineri dimineață în Ungaria în care şi-au pierdut viaţa trei cetățeni români, iar alte 18 persoane au fost grav rănite. Doresc să adresez sincere condoleanțe familiilor victimelor și să îmi exprim, totodată, întreaga compasiune și susținere pentru familiile celor implicați în acest accident tragic„, a transmis Traian Băsescu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Trei români, doi bărbaţi şi o femeie, au murit şi alţi 18 au fost răniţi într-un accident produs, vineri dimineaţă, în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

Purtătorul de cuvânt al MAE a anunţat că cele 18 persoane rănite în accident se află la patru spitale din Ungaria şi că una singură se află într-o stare mai gravă, aceasta fiind preluată de la locul accidentului cu un elicopter. Printre celelalte victime, care sunt rănite uşor, se află şi doi copii, aceştia fiind în afara oricărui pericol.

Familiile celor trei români decedaţi în accident au fost arunţate de către autorităţile competente.

Purtătorul de cuvânt al MAE a menţionat că şoferul microbuzului în care se aflau români nu este vinovat de producerea accidentului. Acesta a fost provocat de un TIR cu numere de înmatriculare bulgăreşti, care a intrat în plin într-un şir de maşini, primul autovehicul lovit de TIR fiind microbuzul în care se aflau români.

Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă referitoare la acest accident.

Guvernul României va trimite un avion militar în Ungaria pentru un eventual transfer al pacienţilor. Aeronava va decola, vineri, în jurul orei 13.30, de pe Baza 90 Otopeni, după ce va fi complet echipată de către SMURD.

„În urma evaluării situaţiei, din dispozitia primului ministru, este pus la dispoziţie un avion Spartan, care se va deplasa la Budapesta, în vederea evaluării situaţiei şi a unui eventual transfer de pacienţi către România”, a anunţat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Avionul va avea la bord un echipaj SMURD, iar misiunea va fi coordonată de Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat că Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Externe, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale menţin legătura permanent, astfel încât misiunea să fie coordonată eficient şi să fie acordat ajutorul necesar românilor implicaţi în accident. Totodată, la faţa locului se ţine legătura cu ataşatul de afaceri interne, precum şi cu consulul României la Budapesta.

Circulaţia rutieră pe banda spre Budapesta de pe autostradă a fost închisă. Vehiculele care se îndreaptă spre capitala ungară sunt redirecţionate spre autostrăzile 4 şi 5.

 

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
Playtech.ro
Antena 1, anunț oficial! S-a aflat data: Când începe Asia Express 2024
DailyBusiness
În atenția tuturor clienților băncilor din România: se schimbă legislația. Care vor fi noile reglementări din 2025
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Revine o escrocherie celebră în România. A făcut furori acum două decenii
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
David Popovici câștigă medalia de aur la proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!