Băsescu, despre întâlnirea cu Boc şi Udrea: Sigur că am discutat politică cu Boc

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că, la întâlnirea pe care a avut-o cu Emil Boc şi Elena Udrea, la un restaurant din Capitală, a discutat politică cu fostul premier, de care a rămas "foarte puternic legat".
Filip Stan
18 oct. 2013, 09:34
Băsescu, despre întâlnirea cu Boc şi Udrea: Sigur că am discutat politică cu Boc

„Nu trebuie să înţelegeţi decât un lucru foarte simplu. Eu am rămas foarte puternic legat de Emil Boc, cum sper că a rămas şi el faţă de mine. El a venit la Bucureşti, pentru că pleacă la funeraliile lui Martens. (…) Sigur că am discutat politică cu Boc”, a precizat Traian Băsescu, la B1Tv, întrebat în legătură cu fotografia apărută în presă de la întâlnirea pe care preşedintele a avut-o cu Emil Boc şi Elena Udrea la un restaurant din Capitală.

Şeful statului a adăugat că a discutat mai multe lucruri cu Emil Boc, printre care faptul că, deşi USL hulea activitatea Guvernului Boc, nu a modificat legile importante emise de acesta.

„Mai multe s-au discutat, dar un lucru poate fi făcut public. Constatam că, deşi huleau activitatea Guvernului Boc şi asumările de răspundere pe diverse legi, USL nu a modificat nici cele patru coduri, nici legea micii reforme, nici noul cod al muncii cu liberalizarea forţei de muncă, nici legea dialogului social, nici legea salarizării, nici legea pensiilor care acum îi obligă să indexeze pensiile pentru 2014. Le-au hulit când au fost în opoziţie şi acum le menţin ca sfintele moaşte. Singura lege la care au umblat şi au scos nişte lucruri esenţiale este legea educaţiei”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu, fostul premier Emil Boc şi deputatul PDL Elena Udrea s-au întâlnit, joi, la restaurantul Golden Blitz din Bucureşti, din apropierea Palatului Cotroceni. Restaurantul Golden Blitz este cunoscut ca fiind un loc preferat al şefului statului, acesta sărbătorindu-şi acolo, printre altele, victoria la prezindenţialele din 2004. Restaurantul a fost redeschis de curând, după ce a fost renovat.

Întâlnirea Băsescu-Boc-Udrea a avut loc în contextul competiţiei interne din PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie şi al discuţiilor din partidele de dreapta privind desemnarea unui candidat unic pentru prezidenţialele din 2014.

Preşedintele Traian Băsescu aprecia, recent, că la prezidenţiale PSD va avea propriul candidat, probabil pe Victor Ponta, opinând că „pe unul ca Ponta riscă să îl bată unul ca Boc”, el arătând totodată că fostul premier PDL are mai multe şanse decât Mihai Răzvan Ungureanu într-o astfel de competiţie.

Citeşte şi: Băsescu: Predoiu a fost la mine în Cabinet să mă roage ca Ponta să-l ţină în Guvern

În privinţa lui Emil Boc, preşedintele a spus că acesta are mai multe şanse decât Mihai Răzvan Ungureanu la prezidenţiale, pentru că a trecut ţara prin criză, când a fost prim-ministru, iar toate acţiunile din mandatul său trebuie explicate, pentru că „poporul nu mai poate fi păcălit la nesfârşit”.

De asemenea, Udrea declara, recent, că, în opinia sa, candidatul PDL pentru funcţia de preşedinte al României „nu poate ajunge la Cotroceni fără a fi girat de Traian Băsescu”, ea apreciind că cel mai bine îndeplineşte criteriile pentru această candidatură Emil Boc.

De asemenea, Udrea declara că nu se înscrie în competiţia internă a PDL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, arâtând că dacă ea „ar fi condus PDL, astăzi dreapta era unificată şi avea un singur candidat”.

Pe de altă parte, Emil Boc anunţa, recent, că nu se va înscrie în cursa internă din PDL pentru nominalizarea unui candidat propriu la prezidenţiale şi a spus că soluţia pentru ca formaţiunile de dreapta să câştige alegerile în 2014 este să aibă un singur candidat.

VEZI SI: Băsescu: Antonescu nu mai e pe lista de protocol a Preşedenţiei. Poate veni la Cotroceni ca turist

 

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
Playtech.ro
Orașul din România unde locuințele sunt mai scumpe decât în București. Cât costă să-ți cumperi un apartament sau să stai în chirie
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Recalcularea pensiilor poate duce la colaps. Pericol uriaș în sistem
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
S-a schimbat legea pentru proprietarii de terenuri. UE a cedat în fața României: „Rezolvat 100%”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!