Traian Băsescu ar putea participa la dezbaterea de la Cluj a Fundaţiei Mişcarea Populară

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat, duminică, la Cluj-Napoca, la dezbaterea despre statul de drept organizată de Fundaţia Mişcarea Populară, la care vor mai participa, printre alţii, fostul premier Emil Boc şi deputatul Elena Udrea, au declarat pentru Mediafax surse politice locale.
Romania TV
05 feb. 2014, 15:01
Traian Băsescu ar putea participa la dezbaterea de la Cluj a Fundaţiei Mişcarea Populară

Surse politice locale au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că Traian Băsescu este aşteptat, duminică, la dezbaterea intitulată „Statul de drept între modelul european şi realitatea din România” care va fi organizată de Fundaţia Mişcarea Populară la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

La manifestare vor participa membrii fondatori ai Fundaţiei „Mişcarea Populară”, lideri ai Partidului Mişcarea Populară, fostul premier Emil Boc, deputatul Elena Udrea, europarlamentarul Cristian Preda, fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu.

Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, că va participa la dezbaterea organizată duminică de Fundaţia „Mişcarea Populară” în calitate de conferenţiar universitar la UBB şi că nu a fost invitat să intre în fundaţie, astfel că nu are unde să meargă, iar dacă i se va înainta o astfel de invitaţie „va vedea”.

„Nu m-a întrebat nimeni şi nu m-a invitat nimeni, nici într-o parte, nici în alta. Nu m-au contactat pe marginea acestui subiect. Nu am primit invitaţie aşa că unde să mă duc, dacă nu am fost invitat?”, a afirmat Emil Boc, întrebat dacă se va înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară.

Deputatul Elena Udrea a declarat, miercuri, că Emil Boc este un partener al preşedintelui României şi că, indiferent unde va fi fostul premier PDL, sprijinul acestuia pentru ceea ce-şi propune Mişcarea Populară va exista.

„Dacă domnul Emil Boc ne va susţine sau nu, asta o va spune chiar dânsul. Domnul Emil Boc este un partener al preşedintelui României, în tot efortul acesta pe care l-au făcut cei doi în ultimii ani de a reforma România, domenii importante din România şi, de asemenea, un partener al preşedintelui şi al celor care vor să continue toată lupta pentru ţara aceasta şi viziune a lui Traian Băsescu şi după ce Traian Băsescu nu va mai fi la Cotroceni”, a precizat Elena Udrea într-o conferinţă de presă.

Surse politice declarau, luni, pentru Mediafax că cei mai importanţi primari ai PDL ar urma să se alăture Mişcării Populare, discuţiile cu aceştia purtându-se în aceste zile. Este vorba despre primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, primarul muncipiului Alba Iulia, Mircea Hava, şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Acestora li se adaugă primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă. Acesta declara că este membru în Fundaţia „Mişcarea Populară” încă din vara anului trecut, dar că nu părăseşte PDL pentru a nu-şi pierde mandatul. Falcă a fost rezervat în a-şi declara public sprijinul pentru PMP, spunând că ştie să facă diferenţa între activitatea sa în fundaţie şi responsabilitatea pe care o are în calitate de preşedinte al PDL Arad.

De altfel, nici ceilalţi primari care ar putea sprijini Mişcarea Populară nu vor părăsi PDL, pentru a nu îşi pierde mandatele de edili. De aceea, discuţiile care se poartă cu aceştia sunt pentru înscrierea lor în fundaţie.

Ulterior, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat că nu s-a pus nicio secundă problema plecării sale din PDL, el precizând că nu a fost prezent la reuniunea de la Braşov deoarece nu se afla în ţară, dar dacă ştia că va curge atâta cerneală, venea la şedinţă, să stea frumos la prezidiu.

Primarul Clujului, Emil Boc, primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, au lipsit sâmbătă de la reuniunea Colegiului Director lărgit al PDL, care a avut loc la Braşov.

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'