Traian Băsescu: Campaniile în mass-media pentru GRAŢIERI arată LIPSA DE CULTURĂ faţă de actul de justiţie

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, la Congresul Avocaţilor, despre campaniile din mass-media privind graţierea lui Gigi Becali sau Gică Popescu afirmând că acestea arată lipsa de cultură în ceea ce priveşte actul de justiţie.
Filip Stan
28 mart. 2014, 07:52
Traian Băsescu: Campaniile în mass-media pentru GRAŢIERI arată LIPSA DE CULTURĂ faţă de actul de justiţie

Deşi nu a pomenit explicit numele lui Gică Popescu sau al lui Gigi Becali, Traian Băsescu a invocat cazul fostului preşedinte al clubului german Bayern München, Uli Höness, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, deşi a fost campion mondial şi european ca jucător în naţionala Germaniei şi apoi conducător al unui club ce a câştigat Cupa Campionilor Europeni de 5 ori.

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ. Traian Băsescu NU-L GRAŢIAZĂ pe Gigi Becali

„N-a existat politician sau jurnalist care să ne spună ‘Scoateţi-l că ne-a făcut campioni de trei sau patru ori’. La noi au fost adevărate campanii. Este proba lipsei de cultură a mass-media faţă de actul de justiţie”, a declarat Traian Băsescu.

Nu este prima dată când preşedintele Traian Băsescu se referă la solicitările din spaţiul public privind graţierea lui Becali sau a lui Popescu. Pe 11 martie, Băsescu a declarat că i se pare că există o campanie puternică şi nejustificată pentru graţierea lui Gigi Becali, realizate de anumite televiziuni, pe care nu le-a nominalizat.

Băsescu a spus că nu a făcut nici o graţiere în al doilea mandat, dintr-un considerent simplu. Dacă în primul mandat avea semne de întrebare privind voinţa justitţiei de a funcţiona, în al doilea nu a mai avut astfel de motive. În plus, el a spus că respectă judecătorul şi decizia pe care a luat-o.

„Mi se pare o campanie foarte puternică şi nejustificată în privinţa lui Gigi Becali. Procedura de graţiere e farte complicată. Dacă televiziunile respective ar respecta statul de drept, ele ar citi legea care reglementează graţierea. Eu am un aviz negativ de la Ministrul Justiţiei, care e negativ, dar şi facultativ. Eu n-am făcut multe graţieri în primul mandat. Dacă veţi vedea, toate graţierile sunt în primul mandat, în al doilea nu am avut nici o graţiere. De ce? Eu plec de la altă premisă: dacă în primul mandat aveam semne de întrebare privind voinţa justitţiei de a funcţiona, în al doilea nu am mai avut motive să cred că cea mai mare parte a justiţiei nu ar funcţiona. Şi atunci: între un astfel de om şi a respecta un judecător, am ales să respect acel judecător. Un preşedinte poate face foarte mult rău prin graţieri, prin abuzurile de graţieri”, a spus Traian Băsescu în cadrul ueni conferinţe de presă.

Totuşi, referindu-se la Gică Popescu, preşedintele ţării a spus că se va mai gândi, dar a insistat asupra faptului că acest proces nici nu a început, că durează câteva luni până vin actele acuzării şi că, în plus, trebuie ca respectivul condamnat să facă o asltfel de cerere, ceea ce nu s-a întâmplat.

„Nu  vreau să descurajez pe nimeni, mă voi gândi de la caz la caz. Dar nu-i voi lua medalia, decoraţia lui Gică Popescu, pentru că nu poate fi negat pentru ce a făcut el înainte de a intra în închisoare”, a declarat şeful statului.

Gică Popescu a fost condamnat în Dosarul Transferurilor, alături de alţi şapte oameni din fotbal. El a primit cea mai mică pedeapsă, 3 ani şi lună, iar cel mai mult ar urma să stea după gratii Giovani Becali şi Cristi Borcea, câte 6 ani şi 4 luni.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Sportivii israelieni vor primi protecție non-stop la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!