Reacţia lui Emil Hurezeanu a venit după ce fostul șef al statului a scris pe Facebook că „premierul de la Grivco” – aluzie la Klaus Iohannis – a reușit să nominalizeze un om al lui Dan Voiculescu în fruntea Serviciului Român de Informații.
„Fostul preşedinte se pripeşte. Avem de-a face cu un panseu al unui președinte imaginar, rezidual. Dl Băsescu pornește de la situația că e liber și că e în continuare președinte. Pe Facebook. Pe Facebookul lui e președinte. Dl președinte Băsescu a traversat ultima fază a comunismului de stat în cele mai înalte funcții.
Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU, pe Facebook: „Premierul de la Grivco a nominalizat un om al lui Voiculescu. ŞOCANT!”
A intrat în postcomunismul echivoc în 1990 în cele mai înalte, de încredere și echivoce funcții, lucrând inclusiv în guverne Ion Iliescu până la un punct. După aceea a făcut parte dintr-un guvern relativ reformist, în comparație cu al lui Ion Iliescu, a avut de-a face, din poziția de comandă la Ministerul Transporturilor, în anumite faze, chiar și cu mineriadele, a ajuns greu și după multe ocolișuri la înțelepciunea populară, de dreapta, la înțelepciunea care l-a făcut un fel de strateg euroatlantic axial din 2004 și l-a introdus pe cele mai înalte forme ale democrației jeffersoniene. Ce să facem? Așa arată România, domnule președinte Băsescu”, a declarat Emil Hurezeanu la digi 24.
Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, descris de Hurezeanu: Parcă era MARŢIAN, parcă a apărut de pe altă planetă
„Unii au fost la Voiculescu, alții au fost la Partidul Comunist, nu știu, toți am fost undeva la un moment dat, proababil. Acest domn tânăr (Eduard Hellvig – n.r.) n-a fost nicăieri. O fi fost la Voiculescu. Bun! Dar a fost la Voiculescu în perioada în care președintele Băsescu făcea guvern cu Voiculescu. Când câștigase toate alegerile posibile și l-a desemnat pe Copos viceprim-ministru al Guvernului. Copos era vicepreședinte al Partidului Umanist, viitor Conservator. (…) Soluția imorală a fost asumată de președintele Băsescu. A devenit imorală după ce n-a mai fost morală.
Citeşte şi: Emil Hurezeanu: Facebook, un risc pentru Klaus Iohannis
Deci dacă dl Băsescu însuși a putut să aibă, la un interval atât de strâns, o părere atât de diferită despre moralitate, încât se bazează pe soluția morală care devine imorală peste o săptămână-două-trei, înseamnă că ar trebui să fie mai generos cu virajele mai mici sau mai mari, mai paradoxale, mai abrupte, mai deconcertante, pe care le-au făcut toți politicienii, în general, în lume. (…) Nici domnia sa nu face excepție. (…) Sigur, dl Băsescu vrea să facă în continuare politică, dar nu știu dacă ascunzându-se după o vitrină de sticlă e pus în situația să arunce cu pietre”, a adăugat analistul Emil Hurezeanu.