Băsescu: Guvernul Ponta e predispus la fraudarea alegerilor. Ia românilor dreptul de vot VIDEO

Traian Băsescu acuză Guvernul că ar pregăti fraudarea alegerilor prin nepublicarea numărului de alegători la scrutinul de duminică. "Guvernul trebuie să facă public numărul de electori. Îl atenţionez să nu-i uite pe cei 500 de mii de alegători din diaspora. Trebuie incluşi în listele permanente", a declarat, miercuri seara, Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.
Romania TV
05 dec. 2012, 16:23
Băsescu: Guvernul Ponta e predispus la fraudarea alegerilor. Ia românilor dreptul de vot VIDEO

ROMÂNIATV.NET vă prezintă cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu.

N-am vrut să-i stric lui Oprescu aprinderea luminilor de iarnă, de aceea am întârziat.

-Adresez un drept la replică domnului prim-ministru. Era frământat de faptul că aş fi putut face politică politică sau mai grav că aş fi fost ofiţer de contrainformaţii.  Vă prezint Avizul 521 din 2004 eliberat de CNSAS. Am avut şi un porces cu domnul Mugur Ciuvică pe care l-a pierdut pe aceleaşi afirmaţii. Nici acum nu mi-a plătit jumătatea de milion pe care ar trebui să mi-o plătească pe daune morale.

E o afirmaţie gravă. Vă declar public şi fără niciun fel de reţinere că nu am fost nici ofiţer de securiate acoperit, nici SIE, nici ofiţer acoperit, nici  ofiţer SRI acoperit, deci nicio astfel de calitate. Dacă aş fi avut-o, nu m-ar fi împiedicat să exercit funcţia de preşedinte, dar ar fi trebuit să o fac publică dintr-un motiov simplu : era o obligaţie morală iar un om care a trecut prin calitatea de ofiţer printr-un astfel de serviciu poate rămâne un om cu dublă comandă. În politică, atunci când ai fost ofiţer acoperit al unui serviciu de informaţii nu ai decât o soluţie: să faci public acest lucru. Altfel, poţi fi supus oricărui şantaj şi nu poţi fi considerat un politician care îşi exercită liber funcţia. La această afirmaţie a lui ponta răspund fără reţinere.

-Vreau să vedeţi message box-ul USL de astăzi. În patru pagini, sunt menţionat de 25 de ori. Cel de ieri, mă menţionează de 19 ori. Iată ce spune: „Să ieşim la vot cât mai mulţi să-l dăm jos pe Traian Băsescu!”. Arată cât de mincinos e doctorul Victor Viorel Ponta când vorbeşte de coabitare. Cu Victor Viorel Ponta care vrea să pară un doctor, ba şi cu masterate pe la Catania, message-boxul în care atacă în continuu preşedintele îl descalifică.

– Actualul Guvern condus de doctorul Ponta e predispus la fraudarea alegerilor. Mai sunt trei zile şi creează condiţii de fraudare prin neanunţarea numărului de electori. E obligaţia Guvernului să facă public numărul de cetăţeni români cu drept de vot. Îi atenţionez să nu-i uite pe cei 500 de mii cu domiciliul în diaspora. Ei trebuie incluşi în listele eelctorale permanente în colegiile din diaspora. Sunt parte din corpul electoral permanent, iar evidenţa se află la Ministerul de Interne.

-Atenţionez Guvernul că ia românilor dreptul de vot. Nu e posibil să îngădui votul militarilor, dar să nu dai drept de vot celor care au şederi statuate legal pe teritoriul altor state de mai mult de şase luni. Avem studenţi care au rezidenţa acolo unde le e stabilită în paşaport, oameni cu contracte de muncă, cercetători care se află la studii, iar acestor oameni doctorul Victor Viorel Ponta le-a interzis dreptul de vot. Se feresc de cei care lucrează afară pentru că pe ei nu-i păcăleşte nici trustul Antenelor, nici Ghiţă, dar sunt drepturi constituţionale.

-Guvernul e obligat să clarifice şi să facă public număr numărul de electori.

-În cursul lunii noiembrie, Guvernul a primit o avalanşă de scrisori care nu-i aduceau cele mai bune veşti. Ponta a spus: gata s-au deblocat banii. În scrisoare vin realităţile a ceea ce urmează să se întâmple. Guvernul Ponta de dragul de a putea să facă sceneta cu ziaristul de la Cluj a acceptat anulări de finanţări cu 25%. Asta înseamnă că toţi cei care au primit finanţări pe POSDRU trebuie să ramburseze 25% din ce au primit. Aici vorbim de universităţi, de imm-uri, de oameni tineri care au vrut să facă o afaceri. Pentru ca în timpul campaniei să poată avea loc sceneta lui Ponta care venea cu banii în studiou, Guvernul a acceptat corecţii de 25% pe banii pe care i-a dat deja. Asta e o sarcină foarte mare.

-Guvernul a fost incompetent în negociere şi a acceptat fără remuşcări corecţii de 25%. În aceeaşi scrisoare la care a făcut referire sceneta se spune că toate facturile trebuie refăcute cu această reducere de 25% până la 15 decembrie, pentru ca până la 31 decembrie să se facă plăţi până la 130 de milioane de euro. Avem o problemă pe care o vor suporta beneficiarii de pe programul POSDRU, iar domnul Ponta a preferat să nu spună acest adevăr. De dragul de a putea raporta sceneta fericirii a sacrificat pe toţi cei care au primit bani pe POSDRU. Putea să negocieze o corecţie mai mică.

-Guvernul e atenţionat că procesul de desemnare în consiliul ANRE e inacceptabil. S-a făcut o selecţie netransparentă şi fără o suficientă informare publică pentru ca oameni de valoare să poată candida pe aceste funcţii.

O altă problemă avem în Zona Schengen. Hotărârea CE din 12 mai se precizează foarte clar că la nivelul CE se recunosc efiorturile deăpuse de Bulgaria şi România. CE colicită ca în acest interval să identifice măsuri pentru extinderea cu suuces în Spaţiul Schengen. Tot în aceste concluzii se spune că CE solicită guvernelor să revină asupora acestor chestiuni ăpentru a adopta decizia cu ocazia Coniliului JAI din 2012. Guvernul României a dormit în campanie. Nu doar că nu se reia problema datei de acces a României în Schengen, dar suntem incluşi într-un raport în care doar nu ni se stabileşte un proces de monitorizare. Eu cred că doctorul Victor Viorel Ponta trebuie să ia foarte în serios acest proiect care va fi mâine pe masa JAI şi să dea mandat reprezentantului Guvernului să se bată pentru stabilirea unei date. Atrag atenţia Guvernului să facă o negociere bună. E evident că a dormit în ghete dacă s-a ajuns să avem lucruri care ne dau înapoi. Apelul meu public e să gestioneze mâine cu responsabilitate referirile la România care nu e în Spaţiul Schengen, deci în cel mai rău caz poate să nu fie nici o referire.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!