Traian Băsescu, declarațiile momentului. De ce nu a părăsit până acum vila de protocol. „Caut apartament, asta fac”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, că este în continuare în căutarea unui apartament, în condiţiile în care are la dispoziţie 60 de zile pentru a elibera reşedinţa de care beneficia, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind colaborarea cu Securitatea comunistă.
Filip Stan
04 apr. 2022, 11:28
Traian Băsescu, declarațiile momentului. De ce nu a părăsit până acum vila de protocol.

Traian Băsescu a dezvăluit că încă nu a găsit apartamentul în care ar urma să se mute împreună cu soţia sa.

„Caut apartament, asta fac. (…) Nu m-am gândit la o anumită zonă. Trebuie să-mi convină şi financiar. Oferte sunt. Trebuie şi mobilat după ce îl iei. Am avut discuţii cu soţia”, a declarat Băsescu.

Fostul preşedinte a dat de înţeles că soţia sa, Maria, nu ar avea pretenţii deoarece este „o femeie decente”. După ce a primit decizia de evacuare din vila de strada Gogol, Traian Băsescu a confirmat că a fost vizitat de fiicele sale.

Fostul preşedinte a confirmat că se va muta din vila din Gogol într-un apartament cu trei camere din cauza facturilor mari, obligatoriu lângă o piaţă.

„Am discutat cu soția mea până spre dimineață, am decis să căutăm un apartament pe care să îl închiriem și să ne conformăm legii. Decizia mea a fost să cautam un apartament, ori să-l cumparam, ori să-l închiriem. Trebuia să fiu acasă, avem de luat decizii. Să avem în apropiere un magazin, o stație de metrou. Trei camere ne ajung, având în vedere facturile uriaşe care vin la încălzire şi electricitate Trebuie să caut un apartament şi trebuie să decid, dar la final să vedem ce zice Maria”, a spus Traian Băsescu.

Citeşte şi: Traian Băsescu: „Vrem un apartament cu trei camere, că sunt facturi mari, neapărat lângă o piaţă”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a revenit în ţară în noaptea de miercuri spre joi, după externarea de la un spital din Bruxelles, el fiind filmat la sosirea la locuinţa de protocol din Bucureşti, pe care are termen să o elibereze în 60 de zile, ca urmare a deciziei defintive a instanţei privind colaborarea sa cu Securitatea.

„Legat de dosarul de la Parchet, nu mă voi prevala de imunitate parlamentară. Imediat ce sunt chemat, mă voi duce. Categoric da”

Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală in rem sub aspectul infracțiunii de fals în declarații.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Băsescu a afirmat că a luat notă de decizia Înaltei Curţi potrivit căreia acesta a colaborat cu Securitatea şi anunţă că va face „demersurile legale” la CEDO.

Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală in rem sub aspectul infracțiunii de fals în declarații. Anunțul a fost făcut de Grupul de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică.

Citeşte şi: Mircea Dinescu, dezvăluiri despre dosarul lui Traian Băsescu de la CNSAS: „Nu avea nimic. E ca şi cum nu ar fi existat după Şcoala de Marină”

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!