Traian Băsescu DEZMINTE că vrea să preia UNPR. Ce spune despre politica de ALIANŢE pentru alegeri VIDEO

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, că Mişcarea Populară şi-a stabilit lista de candidaţi pentru alegerile locale, aceasta urmând să fie dată publicităţii pe data de 16 ianuarie. Băsescu a spus că MP nu va face alianţe politice şi a dezminţit informaţiile potrivit cărora ar urma să preia UNPR.
Ionela Marcu
12 ian. 2016, 13:56
Traian Băsescu DEZMINTE că vrea să preia UNPR. Ce spune despre politica de ALIANŢE pentru alegeri VIDEO

Traian Băsescu a spus, marţi, după o şedinţă a conducerii Mişcarii Populare, că s-a făcut o analiză a pregătirii listelor de candidaţi pentru alegerile locale.

„Analiza va fi definitivata pe data de 16 ianuarie, cand vom avea Consiliu National. În momentul de fata avem candidatii pentru toate municipiile-capitale de judet, dar si pentru municipiile care nu sunt capitale de judet. Lista va fi definitivată pe data de 16 când va fi şi comunicată public.

Ce dezavantaje am constatat legat de alegerile locale, unde obiectivul ramane acelasi – 10-12% vot la consilii. Sigur, ne dorim sa castigam si cateva primarii, dar vom vedea.. Cert este că obiectivul de urmarit este cel politic, adică votul politic care sa ne permita atingerea obicetivului la alegerile legislative de 15-20%.

Constatam in continuare dezavantajele faptului ca domnul Iohannis a promulgat legea alegerilor locale dintr-un singur tur. Este o eroare din mandatul meu, care a avut ocazia sa o corecteze si nu a facut-o. Este un dezavantaj pentru PMP.

Un alt dezavantaj este obligatia de a avea liste de sustinatori pentru cei care candideaza pentru functia de primari.„, precizat Băsescu. 

În ceea ce priveşte politica de alianţe, fostul şef al statului a spus că MP nu are în vedere aşa ceva şi a dezmintit zvonurile potrivit cărora va prelua UNPR.

Vreau sa va spun ca am vazut un zvon controlat cum o sa preiau eu, Micarea Populară, UNPR-ul. Nu exista asemenea discutii, nu avem nicio legatura cu aceasta dezinformare vehiculata in media. Se incearca sa se acrediteze ideea ca si Mişcarea Populară este ca toate partidele, ia traseisti. Nu avem acestă politică. Vrem sa ne mentinem cu emblema de partid noi, chiar dacă eu sunt vechi, iti mai trebuie si batrani pe langa casa (…) Nu avem in vedere preluari nici de la PSD, nici de la UNPR, nici de la PNL, nici de la Geoană, de la nimeni.

Vreau sa intelegeti ca aceasta constructie politica nu este o contructie care sa duca pe cineva la putere. MP e o constructie pentru viitor. Sigur, nu ne avantajeaza faptul ca sunt alegeri in 2016, dar trebuie sa le trecem cu obiective rezonabile. Obiectivul nostru nu este să facem alinaţe cu care să ajungem la putere. (…)

Nu avem ca obiectiv sa negociem cum sa dam cativa ministri. Vom avea, politic, ceea ce vom avea dupa alegeri şi nu pentru a intra in alianţe cu care să guvernam. (…) Deci nu vizam nicio politica de aliante, nu antamam nimic, nu discutam cu nimeni probleme legate de aliante.”, a arătat Băsescu.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Produsele Dedeman care îți vor face viața mai frumoasă. Sunt la ofertă pentru câteva zile și toți vecinii te vor invidia
Capital.ro
Se dau 10.000 EURO în România pentru proprietarii de teren. Primăria a făcut deja cadastru
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Armata obligatorie în România. Mesaj tranșant: Trebuie să ne apărăm singuri
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Fostele iubite ale lui Dany de la Insula Iubirii ies la atac! ”Și-a alergat mama cu un cuțit!” + Se automutilează! IMAGINI TARI
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
SITUATIA DIN BELARUS: 30 DE ANI SUB LUKAȘENKO ȘI PERICOLUL DIN PROXIMITATE
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'